Heb je een nieuw huis gekocht en vind je de huidige vloer niet mooi? Of wil je simpelweg een nieuwe vloer in huis? De vloer bepaalt voor een heel groot deel de uitstraling en sfeer van je woning. Tegenwoordig zijn er steeds meer mogelijkheden en zie je misschien door de vloeren het bos niet meer.

We spraken laatst met Cibo Vloeren en die vertelden ons meer over de verschillende soorten vloeren. Zoals je van interieur-ideeen.com gewend bent helpen we je graag met vergelijken zodat je uiteindelijk een weloverwogen keuze kunt maken.

Een houten vloer in huis

Veel mensen willen graag een houten vloer in huis. Een houten vloer zorgt namelijk voor sfeer in huis. Het heeft een warme uitstraling waardoor het uw huis prettig maakt om in te wonen. Een houten vloer is daarnaast erg duurzaam.

Houten vloer

Een goede houten vloer gaat erg lang mee als deze goed onderhouden wordt. Daarom hebben houten vloeren ook vaak een tijdloos karakter. Een houten vloer raak je niet snel beu! Zorg er wel voor dat je de vloer goed onderhoudt. Goed stofzuigen en regelmatig met het juiste materiaal behandelen; zo zorg je er niet alleen voor dat de vloer lang mooi blijft, maar ook dat deze hygiënisch blijft.

PVC vloeren

Wanneer je de uitstraling van een houten vloer wel mooi vindt, maar het een te grote investering vindt of je bang bent dat dit te veel onderhoudswerkzaamheden met zich meebrengt, kun je kiezen voor een PVC vloer.

PVC vloer

Een PVC vloer is niet van hout gemaakt, maar is, bij hoge kwaliteit, bijna niet van hout te onderscheiden. Het is makkelijk te onderhouden; je kunt de vloer stofzuigen en gewoon met allesreiniger of ander middel dweilen. PVC is daarnaast ook geluiddempend, wat dus ideaal is wanneer je in een appartementencomplex of tussenwoning woont. PVC is ook warmte doorlatend, waardoor je er bijvoorbeeld vloerverwarming onder zou kunnen plaatsen.

Laminaatvloeren

Een andere optie is een laminaatvloer. Dit is eigenlijk de middenweg tussen een houten vloer en een PVC vloer in. Een laminaatvloer bestaat namelijk uit vier lagen. De basis is een sterke en vochtbestendige HDF plaat. Een tegenplaat eronder zorgt ervoor dat de HDF plaat niet kan doorzakken of kromtrekken. Op de HDF plaat ligt de decoratieve plaat die zorgt voor die unieke houtlook. Deze plaat is afgewerkt met hars en een transparante, slijtbestendige bovenplaat.

laminaat natuur hout

Laminaatvloeren kunnen in iedere ruimte geplaatst worden en kunnen ook gelegd worden op vloerverwarming. Daarnaast zijn laminaatvloeren uitermate sterk en makkelijk in onderhoud.

Verschillende patronen

Deze vloeren kunt je ook nog eens in verschillende patronen laten leggen. Natuurlijk kun je de vloer in gewone stroken laten leggen. Laat deze dan altijd leggen in de lengte van uw woning, zodat deze optisch groter lijkt. Je kunt ook kiezen voor een visgraat patroon.

visgraat patroon vloer

De stroken liggen dan diagonaal in elkaar geschakeld. Een variant hierop is de Hongaarse punt, waarbij de stroken schuin liggen, maar elkaar alleen aan de korte kant raken.

Het ligt geheel aan uw eigen smaak en wat mooi past bij uw woning, wat voor je de juiste keuze is!