De meeste woningen in Nederland hebben van zichzelf al een garage. Hartstikke handig natuurlijk want hierin kun je ontzettend veel spullen kwijt, terwijl je ook nog je auto erin kunt parkeren. Dit is een aanrader aangezien je vierwieler hierdoor niet beschadigd zal worden door het weer. Om je auto kwijt te kunnen in een garage zul je wel een goede organisatie moeten hebben. Als de hele ruimte vol ligt met spul past er immers geen voertuig meer in. Gelukkig kun je gebruik maken van diverse tips om ervoor te zorgen dat je alle items een goede opslag geeft in je garage. Onderstaand vind je hier drie voorbeelden van die zeker gebruikt kunnen worden voor een perfecte organisatie! 

Creëer een vloerplan

Wat voor het ene gezin logisch is, is voor het andere gezin misschien niet logisch. Overweeg voordat je verder gaat met aankopen, je huidige systemen/routines en wat voor je werkt. Probeer daar in lijn mee te gaan, zodat er geen grote gewoonteverandering voor het huishouden is. Maar als eerdere systemen jammerlijk faalden en je stress bezorgden, besteed dan wat tijd aan het nadenken over wat je uit je garage wilt halen en hoe deze problemen eenvoudig kunnen worden opgelost.

Mogelijk wil je je vierwieler die je verzekerd hebt via autoverzekeringen vergelijken er in kwijt, dit moet je dus opnemen in je vloerplan. Neem daarnaast metingen en noteer ramen, ventilatieopeningen, lichtschakelaars of deuren. Zo kun je een geschikt vloerplan voor de organisatie van je garage creëren!

Zorg voor opslag

Het is ook belangrijk om manieren te bedenken om je items op te bergen in je garage. Aangezien de garage vaak vies is en niet voorzien is van airconditioning en verwarming, kun je overwegen bakken met een deksel voor je kleinere spullen of items die kunnen worden gegroepeerd en in een bak passen. Goed stapelen van bakken is een belangrijk kenmerk.

De voorkeur gaat uit naar doorzichtige bakken, zodat je geen gedoe hoeft te hebben met etiketten en direct naar binnen kunt kijken om de inhoud te kennen van de doos. Als je je spullen kent, weet je over het algemeen precies welke bakken je moet kopen. Zorg er hierbij voor dat ze passen bij het volume van je inhoud anders verspil je ruimte of kom je juist ruimte te kort.

Ga voor zones

Deze tip is een verre neef van de eerste tip, dus zorg ervoor dat je deze samen overweegt. Omdat een garage meestal één grote open ruimte is, is het het meest logisch om zones te creëren. Zones helpen die grote ruimte op te splitsen in gebieden die duidelijk, gedefinieerd en voor iedereen logisch zijn. Bijvoorbeeld een werkruimte waar alleen volwassenen mogen komen, een speelgoed-/fietsruimte, een tuinruimte, een kampeerruimte, een ruimte voor je specifieke hobby…

Je snapt het idee. Dit houdt items onder controle en wanneer je iets moet vinden, weet je precies naar welke zone je moet gaan. Zorg er natuurlijk wel voor dat je in deze zones genoeg ruimte overhoudt voor je auto!