Voor je het weet is het alweer lente en zit je in de achtertuin te genieten van de zon. Maar hoe kun je nou relaxen zonder een heerlijke tuinstoel? Als je dit (bijna noodzakelijk) meubelstuk nog niet achter het huis hebt staan, dan is dit het moment om daar verandering in te brengen.

Wij zetten zes handige tips op een rij om de perfecte tuinstoel te kiezen.

perfecte tuinstoel

Tip 1. Ga voor kwaliteit

Hoewel we allemaal dol zijn op koopjes, is de goedkoopste tuinstoel niet altijd de beste keuze. Het is belangrijker dat je kiest voor goede kwaliteit. Dan weet je zeker dat je nog jaren plezier hebt van je nieuwe aankoop.

tuinstoel

Tip 2. Bepaal de functie

Er zijn allerlei verschillende tuinstoelen verkrijgbaar. Deze stoelen hebben niet alleen een andere look, maar ook een andere functie. Er zijn bijvoorbeeld comfortabele loungestoelen om in te ontspannen en dining tuinstoelen om aan een tafel te schuiven. Het is handig als je van tevoren weet waar je de stoelen voor gaat gebruiken. Zo kun je specifieker op zoek naar de ideale tuinstoel.

tuin schommel

Tip 3. Kies een geschikt materiaal

Kies vervolgens een materiaal wat het beste bij jouw wensen past. Wil je graag onderhoudsvrije tuinstoelen? Dan is onbewerkt hout waarschijnlijk geen handige keuze. Ga in dat geval liever voor wicker of aluminium. Verdiep je eens in alle mogelijkheden en doe meteen meer inspiratie op via de website van Kees Smit.

tuin stoel

Tip 4. Bepaal de stijl van de stoel

Het materiaal bepaalt vaak de uitstraling van de tuinstoel. Toch zijn er nog veel variaties binnen dezelfde categorie. Een houten stoel kan zowel stoer en robuust zijn als landelijk en klassiek. Kies een stijl die jou persoonlijk het meeste aanspreekt.

houten tuinstoel

Tip 5. Houd rekening met het formaat

Een nieuwe stoel moet natuurlijk wel in de tuin passen. Het is daarom noodzakelijk om van tevoren het terras op te meten. Wil je de stoelen combineren met een tafel? Let dan ook op de hoogte van de armleuningen. Vaak is het handiger als je de stoel helemaal aan kunt schuiven.

tuinstoel design

Tip 6. Ga proefzitten in de showroom

Een stoel kan er prachtig uitzien, maar je hebt er niets aan als het niet lekker zit. We raden daarom aan om eerst te gaan ‘proefzitten’ in de showroom. Soms is niets wat het lijkt! Koop je de tuinstoelen liever online? Zorg er dan in ieder geval voor dat je de meubels retour kunt sturen als het niet bevalt.

design tuinstoel