Voor een stijlvol interieur is het kiezen van de juiste raamdecoratie enorm belangrijk. De stijl, het materiaal, de kleur en de lichtinval kunnen veel doen met de sfeer in huis. Maar met zoveel moois is het maken van een keuze lang niet altijd gemakkelijk! Wat komt er allemaal kijken bij het kopen van raamdecoratie? Daar vertellen we je graag wat meer over.

Wat vind je belangrijk?

Natuurlijk moet raamdecoratie mooi zijn. Maar dat is meestal niet de enige reden waarom je graag iets voor je raam wil. Misschien vind je het vervelend dat buren of voorbijgangers schaamteloos naar binnen kunnen staren. Of je wilt meer controle op de lichtinval in huis. Het is belangrijk om dit soort praktische redenen mee te nemen in je keuze. Een sfeervol gordijn is namelijk lang niet zo leuk als het niet doet wat je er van had verwacht.

Raamdecoratie woonkamer
Stijlvol duo rolgordijn in de woonkamer

Welke stijl raamdecoratie past bij jou?

Aan de hand van je praktische eisen vallen er misschien al wat opties af. Maar er is nog genoeg te kiezen. Wat vind je mooi? En wat past bij de stijl van je interieur? Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit:

  • Gordijnen
  • Vouwgordijnen
  • (Duo) Rolgordijnen
  • Houten jaloezieën
  • Aluminium jaloezieën
  • Plisségordijnen
Rolgordijnen raamdecoratie
Rolgordijnen passen in iedere kamer

Kleur en materiaal

Nu wordt het kiezen pas echt leuk! Als je eenmaal weet wat voor soort raamdecoratie het gaat worden, mag je gaan bedenken hoe het er uit moet zien. Er gaat een wereld voor je open als je ziet hoeveel verschillende kleuren en materialen er zijn.


Thuis ervaren

Je kunt raamdecoratie in een winkel gaan kopen, maar zeker ook online. In beide gevallen is het slim om een staaltje aan te vragen van de raamdecoratie die je kiest. Alleen in je eigen interieur kun je het beste bepalen of het materiaal, de kleur en de uitstraling van je nieuwe gordijn goed passen bij je inrichting.

TIP: Bij Raamdecoratie.com kun je jouw kleurstalen zelfs gratis aanvragen!

Gordijnen slaapkamer
Mooie lichtdoorlatende gordijnen voor een zonnig effect in de slaapkamer

Raamdecoratie details: de puntjes op de i

Ben je er uit? Mooi! Nog even en je kunt de ramen aankleden met sfeervolle nieuwe gordijnen. Voor sommige ramen kun je een standaard gordijn kopen, voor andere ramen zul je een product op maat moeten laten maken. Je kunt nu ook nog keuzes maken over hoe je het gordijn gaat monteren en aan welke kant de bediening moet komen, etc.

Raamdecoratie rolgordijn montage en bediening
Montage en bediening van een rolgordijn

Maak van je huis een thuis met sfeervolle gordijnen die perfect passen bij je interieur én je woonwensen.

Wil je je slaapkamer donker maken, lees dan verder in dit artikel!