De televisie heeft in de meeste woonkamers een behoorlijk prominente plek. Echt mooi vind ik het meestal niet, het is vooral functioneel. Want een tv in een kast wegstoppen vind ik persoonlijk altijd wat gepriegel, al zullen veel lezers hier anders over denken.

Vroeger stond mijn tv nog op zo’n tv-meubel van Ikea. Niet echt mooi om te zien maar toen vond ik dat buitengewoon praktisch. Grote opbergvakken voor al mijn VHS-sen en bovendien had hij ook nog van die wieltjes zodat ik zelfs vanaf mijn eettafel tv kon kijken.

Die tijden zijn veranderd. Inmiddels hebben we een mooie platte LCD tv. Een prachtig plat scherm dat maar heel weinig ruimte in beslag neemt. Maar wat zijn de opties om de tv in de woonkamer een plekje te geven?

TV vloerstandaard

Om te beginnen heb je zo’n strakke tv vloerstandaard. Hier komt mijn nieuwe tv echt mooi op uit en kan deze bovendien strak tegen de muur zetten als ik ‘m niet gebruik.

tv vloerstandaard

En als ik een keer een bioscoopavond inplan met wat vrienden, dan kan ik deze recht voor mijn bank rijden. Verder is er bij de tv vloerstandaard de keuze voor vast of verrijdbaar (voor mij dus die laatste), wel of geen soundbarsupport (hier kies ik voor wel) en de aanwezigheid van één of twee plateaus voor een mediabox of DVD-speler.

Al met al biedt een tv vloerstandaard veel mogelijkheden.

TV beugel

Met een tv beugel hangt de tv tegen de muur. Dat vind ik er zelf altijd heel strak uitzien.

Bovendien neemt de tv beugel in tegenstelling tot een tv vloerstandaard geen vloeroppervlak in beslag nemen.

En dat is best prettig als je niet zo groot woont. Er zijn verschillende tv beugels in omloop. Zoals vaste, kantelbare en draaibare systemen. Het is natuurlijk persoonlijk wat je prettig vindt. Voor mij werk een kantelbare beter omdat ik het dus ook prettig vind om aan mijn eettafel journaal te kijken. Het is wel jammer dat de tv niet verplaatst kan worden zoals bij een tv vloerstandaard.

En als je echt ultiem wilt genieten, is er ook nog een elektrische tv beugel. Hiermee kun je de tv met een afstandsbediening heel makkelijk naar voren halen en naar links of rechts draaien. Zo hoef je nooit meer van de bank op te staan voor de optimale kijkhoek.

Tegenwoordig heb je talloze online webshops die een tv vloerstandaard of tv beugel verkopen, bijvoorbeeld lcdwandbeugels.nl die een mooie bijdrage heeft geleverd aan dit artikel.