Het goed en stijlvol inrichtingen van je huis en tuin heeft een belangrijk doel: genieten. Wie thuis kan genieten van zijn omgeving voelt zich gelukkiger en kan echt tot rust komen. Wij zijn er dan ook voorstander van om je huis in te richten vanuit je eigen woonwensen. En met je achtertuin als verlengde van de woonkamer, geldt datzelfde advies ook voor buiten.

Maak een plan

Voordat je de achtertuin (opnieuw) inricht is het goed daar een plan voor te maken. Zoals je voor je interieur een moodboard kunt maken om kleur en sfeer te bepalen, zo kun je dat ook voor de tuin doen. Denk daarbij aan:

  • Balans tussen terras, gazon en plantenperkjes
  • Soort planten (bloeiseizoen, kleur, hoogte)
  • Onderhoud (hoeveel tijd wil je aan tuinonderhoud besteden?)
  • Meubels
  • Sfeer
  • Misschien wil je wel een zwembad in de tuin
  • Of wat dacht je van een vuurtafel voor ultieme gezelligheid in de avond

Tuin aanleggen

Vervolgens kun je bepalen hoe je die tuinrenovatie gaat uitvoeren. Heb je groene vingers? Dan kun je natuurlijk lekker zelf aan de slag. Ben je minder goed met planten of heb je simpelweg de tijd niet, dan kun je het aanleggen van de achtertuin ook uitbesteden. Houd daarbij het uiteindelijke doel voor ogen: Zo snel mogelijk kunnen genieten van jouw nieuwe tuin.

tuinmeubeltrends 2017

Het terras inrichten

Het lijkt misschien een inkoppertje, maar in je nieuwe tuin horen natuurlijk ook mooie tuinmeubels. En daar kun je vandaag de dag allerlei kanten mee op. Je kunt kiezen voor een traditionele buitentafel met comfortabele stoelen, maar ook voor een luxe loungeset met zachte kussens en een stijlvolle salontafel. In een grote tuin heb je wellicht plek voor beide, zodat je de hele dag door een goed plekje hebt om in (of juist uit) de zon te zitten.

Als je denkt dat een loungeset ultiem genieten is, dan heb je de zitzak voor in de tuin nog niet gezien! Ideaal om na een werkdag in te ploffen met een wijntje, om uren op te zonnen op je vrije dag of als relax-plekje voor de kinderen. Zitzakken voor buiten zijn UV-bestendig en kunnen wel tegen een stootje. En onder een overkapping kun je er zelfs het hele jaar door gebruik van maken.

Genieten in de tuin

Om écht te kunnen genieten van de tuin geef je er na de aanleg nog een persoonlijke draai aan. Zie je achtertuin als het verlengde van je woonkamer en kies kleuren of elementen van binnen die je ook in de tuin kunt gebruiken om er één geheel van te maken.

Met wat leuke accessoires maak je de tuin helemaal af en kun je achterover leunen om te genieten. Laat de zomer maar komen!