Stoere meubels zijn niet meer weg te denken uit de interieurs van nu. Of je nu houdt van een landelijke stijl of gaat voor puur industrieel, robuuste meubels zijn in. Onlangs publiceerden we al een artikel over robuuste eettafles, nu is het de beurt aan robuuste banken. Robuust is daarmee misschien toch wel het trendwoord van 2018.

Maar wat maakt een bank nou precies robuust en hoe kies je het bankstel dat het beste past bij jouw interieur?

robuuste banken

Hoezo robuust?

Er zijn veel soorten robuuste banken, maar één van de belangrijkste kenmerken is toch de vormgeving. Een robuuste bank hoeft niet perse groot te zijn, maar oogt wel groot. Bijvoorbeeld door brede armleuningen, diepe zittingen of stevig ogend frame van hardhout of metaal. 

Een robuuste bank straalt uit dat hij nog jarenlang mee gaat (wat natuurlijk ook zo is) en daarom zie je vaak materialen als leer, metaal en stoere stoffen. Gecombineerd met een paar zachte kussens nodigt een robuuste bank enorm uit om heerlijk om neer te ploffen na een lange dag werken of voor een filmavondje met het hele gezin.

robuuste banken

First things first

Voor je een robuuste bank gaat uitkiezen is het goed om te bekijken hoeveel ruimte je hebt voor je nieuwe bankstel en hoeveel zitplaatsen je nodig hebt. Uiteraard moet je ook rekening houden met de stijl van je interieur.

Met deze informatie kun je op zoek naar bank die qua stijl precies is wat je zoekt én die lekker zit. Want comfort is bij een bankstel van groot belang!

robuuste bank

Robuuste banken in alle soorten en maten

Vaak zijn bankstellen in veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Ga daarom bij het bekijken van robuuste banken eerst uit van de maat en het model. Heb je de perfecte match gevonden? Dan kun je kijken hoe jouw robuuste bank zó gemaakt kan worden dat hij helemaal aansluit bij jouw woonwensen.

Kies een stof en een kleur die passen bij de look van je woonkamer.

leren bank, robuuste bank

Nog even stylen

Robuuste banken zijn ware blikvangers in een woonkamer. Natuurlijk ziet je nieuwe bankstel er van zichzelf al fantastisch uit, maar met wat extra styling maak je het helemaal af. Kies een paar comfortabele kussens uit in mooie accentkleur en leg in de winter en herfst een zacht plaid over de armleuning.

robuuste bank