Een van de redenen dat ik zo van de zomer houd is omdat ik veel tijd in mijn tuin kan doorbrengen. Ook al is het relatief een kleine tuin, ik kan er echt ontspannen en tot rust komen. Heerlijk vind ik het ook om tot in de kleine uurtjes met een lekker drankje in een romantische tuin te zitten met mijn vriendin of met vrienden.

romantische tuin

Maar hoe krijg je die romantiek in je tuin? Een kaarsje aansteken lukt iedereen wel…
In vele opzichten lijkt een romantische tuin op de Engelse tuinstijl: landelijk en natuurlijk.

In de romantische tuin heeft de natuur alleen nog nét meer de overhand. Ik het wat tips & tricks op een rijtje gezet om je tuin een romantische look te geven.

Laat de natuur haar gang gaan

Tip 1 om romantiek in je tuin te krijgen: laat de bomen en planten in je tuin hun gang gaan, maar zorg wel dat het een verzorgd geheel blijft.

Denk bijvoorbeeld aan het gazon. Een mooi gazon heeft extra styling nodig en is niet weg te denken uit de romantische tuin. Ondanks dat de natuur een van de belangrijkste elementen in de romantische tuin is, is ook bestrating een goede mogelijkheid om dat romantische gevoel op te wekken.

Als je voor een andere bestrating gaat, wat natuurlijk best een klusje is, dan kun je kiezen voor natuursteun, grindpaadjes of klinkjes. Leg ze zeker niet te strak aan, want in een romantische tuin horen ronde vormen.

Denk bijvoorbeeld aan slingerpaadjes of een kleine rotonde.

tuin romantisch

Bloemen en planten in een romantische tuin

Tip 2 om je tuin romantisch te maken draait om bloemen en planten. Bloemen en planten zijn niet weg te denken uit de romantische tuin. Maar, welke bloemen en planten zijn het meest geschikt?

Rozen staan natuurlijk met stip op nummer één in als het gaat om romantiek. Ik was laatst bij iemand met een wel heel groot huis en een schandalig grote tuin. Die had een heuse rozentuin met een prachtig beeld in het midden. Te gek, maar ik ben nu wel een beetje jaloers…

Ook lavendel, floxen en geraniums zijn zeer geschikt.

tips voor romantische tuin

Daarnaast zijn bloemen in roze, rood, wit of pastelkleuren altijd goed. Heb je bomen of hoge planten in de tuin staan? Ze zorgen voor een extra intieme sfeer in je tuin.

Tuinmeubelen en accessoires

De laatste tip gaat over tuinmeubelen die de finishing touch moeten geven. De juiste tuinmeubelen en accessoires zorgen ervoor dat je tuin écht romantisch wordt.

Tuinmeubelen van natuurlijke materialen zijn in dit geval de beste keuze. Denk bijvoorbeeld aan riet of wicker. Het liefst in frisse, lichte kleuren. Kleed je tuin verder aan met leuke accessoires, zoals kaarsen, plaids en kussens. Warm en romantisch!