De donkere dagen zijn weer begonnen. En dat gaat vaak gepaard met lagere temperaturen en veel binnen zitten. Met vrienden of familie gezellig borrelen in de woonkamer, of met het gezin een leuk gezelschapsspel aan de keukentafel spelen. Kortom, de tijd om je woning een sfeervolle uitstraling te geven is aangebroken.

De meest charmante decoratie mag weer van zolder worden gehaald, de kaarsjes mogen aan en de mooiste schilderijen mogen aan de muur als finishing touch.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Schilderijenshop. Mocht je deskundig advies willen of benieuwd zijn naar de mogelijkheden van schilderijen in jouw woning, ze staan je graag te woord! Mail ze via info@schilderijenshop.com of bel ze op 040-2810137.

Moderne schilderijen voor in de woonkamer

De woonkamer is waarschijnlijk de ruimte in je woning waar je de meeste tijd doorbrengt. En daarom wil je deze ruimte natuurlijk extra knus en sfeervol aankleden. Dit doe je met accessoires zoals kussens, kaarsen & kandelaren, tafels, kleedjes en natuurlijk kunst zoals schilderijen.

Wat je woonstijl ook is, er is altijd wel een schilderij dat hier bij past. Houdt je van strak en stijlvol? Dan is een abstract of modern schilderij uiterst geschikt. Maar zoek je meer iets kleurrijks of creatiefs? Denk dan eens aan vrolijk schilderij of een gezellige Dikke Dame.

Wat je ook kiest, een groot schilderij dat lekker opvalt in de ruimte zorgt vaak voor een tevredener gevoel dan iets kleins, of meerdere kleine dingen.

Creëer rust in de slaapkamer

Ook de slaapkamer is een belangrijke ruimte is de woning. Want zonder innerlijke rust en een goede dosis slaap functioneert niemand. Daarom is hier een rustgevend schilderij helemaal op zijn plaats. Om tot rust te komen is er natuurlijk meer nodig dan alleen een schilderij, maar het kan net dat zetje in de goede richting geven.

Dit kun je zo persoonlijk maken als dat je zelf wil, er komt nagenoeg niemand in de slaapkamer. Onze suggesties die een serene rust uitstralen zijn vanzelfsprekend de landschap- en de boedhaschilderijen.

Van het kijken naar deze prachtige wanddecoraties kom je vanzelf tot rust. Ideaal voor wanneer je de volgende ochtend weer een drukke (werk)dag op de agenda hebt staan. Kies voor een match tussen de tinten van de schilderij en de kleur van je muur voor een rustgevend geheel.

Een schilderij van een landschap geeft rust en helpt in verbeeldingskracht

Gezelligheid in de eetkamer

Een eetkamer moet gezellig zijn, en de uitstraling hebben die bij jou past!

Met kleurrijke decoraties kan dit doel worden gerealiseerd. En wat dacht je van een meerluik schilderij? Een meerluik schilderij symboliseert samenhang en eenheid. Iets dat er dankzij de gesprekken aan de eettafel ook binnen een familie of vriendenkring wordt verwezenlijkt.

Hopelijk heb je een beeld gekregen hoe je je woning extra glans en persoonlijkheid kunt geven. Natuurlijk is je eigen smaak leidend hierin, maar een aantal leuke suggesties kunnen nooit kwaad. Heb je nog vragen over de schilderijen? Neem dan dus contact op met info@schilderijenshop.com of via 040-2810137.