De meeste tuinen hebben een schutting nodig, om het erf af te scheiden en om privacy te hebben. Bij een schutting wordt traditioneel meestal gedacht aan een houten schutting. Maar een schutting van composiet is ook een hele goede optie.

Op de foto hierboven zie je een schutting van composiet. Zoals je ziet is deze schutting grijs en donkergrijs van kleur.

Wil je tips en uitleg hoe je zelf een schutting kunt plaatsen, lees dan het artikel over het plaatsen van deze houten schutting in onze achtertuin.

Verschil tussen composiet en kunststof schutting

Veel mensen weten niet precies wat het verschil is tussen een composiet en kunststoffen schutting. Het grote verschil is dat composiet voor de helft bestaat uit houtvezels en de andere helft uit kunststofvezels. Daardoor heeft composiet de voordelen van beide materialen.

Een groot voordeel van composiet ten opzichte van volledig kunststof zijn ongetwijfeld de looks: composiet ziet er minder “kunststof-achtig” uit.

Verschil composiet en hout

Als je een schutting van composiet met een houten schutting, of houten tuinscherm zou moeten vergelijken, dan is het grote verschil (en voordeel) dat composiet minder onderhoud nodig heeft.

Hout heeft eigenlijk elk jaar een beetje olie of lak nodig, om te voorkomen dat het er grijs en dof uit gaat zien. Om te voorkomen dat er wat mos of schimmels op komen, moet een composieten schutting wel goed schoongemaakt worden.

De voordelen van composieet

Andere voordelen van composiet zijn

  • Je hebt er bijna geen onderhoud aan
  • Het is duurzaam (rot niet)
  • Er is best veel keus

Eerlijk is eerlijk, er zijn ook nadelen op te noemen over composiet. Zo is het niet de goedkoopste oplossing, en de uitstraling van hout blijft toch nog net iets mooier.

tuinscherm composiet schutting van composiet

Composiet is in veel verschillende kleuren en variaties te koop. Van lichtbruin tot donkerbruin, maar ook in het zwart. Ook is het combineren van kleuren een optie, waardoor je er een stijlvolle schutting van kunt maken.

Waar koop je een composiet schutting

Je zou eens kunnen kijken op de website van HomingXL voor een composiet schutting. Als je juist op zoek bent naar een composiet tuinscherm dan ben je er ook aan het goede adres.