Dat goede verlichting in huis allereerst een praktisch doel dient weten we allemaal. Met met goede verlichting kun je zoveel meer! Zo kun je verlichting gebruiken om bepaalde delen in huis, bijvoorbeeld een kunstwerk aan de muur, extra uit te lichten. Maar verlichting is ook enorm bepalend voor de sfeer in huis. In dit artikel vertellen we je daarom meer over het creëren van sfeer met spotverlichting.

Spelen met licht

Om de juiste sfeer in huis te creëren kun je eerst eens spelen met het licht dat je nu hebt. Alle lampen aan, slechts enkele lampjes aan, wat geeft de beste sfeer? In huis gaan we graag voor een warmte, gezellige ambiance. Door – naast een paar praktische goede lichtbronnen – te kiezen voor meerdere kleinere lampen (zoals spotjes), zachtere verlichting, warmere kleur lampen, etc. kun je een warm en knusse uitstraling creëren. 

Praktisch en sfeervol

Spotverlichting is ideaal omdat je veel invloed hebt over de richting van het licht. De lamp zit dicht bij de muur of het plafond en schijnt daardoor vaak maar gedeeltelijk direct de ruimte in. Je kunt spotjes richten op accessoires of wandkunst die je wilt uitlichten. Spotjes aan de muur zijn mooie lichtpunten voor praktisch licht én werken goed als sfeerverlichting. 

TIP: Wil je met spotjes aan de slag om meer sfeer in huis te creëren? Maak dan clusters van meerdere spotjes dicht bij elkaar. Door deze ieder net in een iets andere richting te draaien geven de verschillende lichtbundels een speels effect. De lampjes in de spotjes hoeven niet te fel te schijnen. Kies vooral voor een warme kleur licht.

Even dimmen

Over fel schijnen gesproken…spotverlichting leent zich uitstekend voor bediening door een dimmer. Of het nu gaat om een dimmer aan de muur of een heel modern dimlicht met afstandsbediening maakt niet uit. Met een dimmer bepaal je zelf hoe fel de lamp brand en kun je deze voor meer warmte en gezelligheid ook heel zachtjes aanzetten. 

Gedimd licht kun je bovendien ook mooi combineren met kaarsen voor extra romantiek, warmte en gezelligheid.

Spotverlichting in allerlei soorten en maten

Enthousiast over spotverlichting? Bekijk dan eens het assortiment van Straluma.nl. Er zijn spotjes te koop voor iedere interieurstijl. Van platte, strak vormgegeven lampjes tot grotere, industriële spotverlichting en van alles daar tussenin. Welke spotjes prijken er binnenkort in jouw woonkamer?