Shutters vind ik zonwering met karakter. Shutters hebben een unieke uitstraling, waarmee ze zich onderscheiden van andere soorten zonwering. Sowieso het feit dat ze meestal van hout gemaakt zijn spreekt mij aan. Ik zie tegenwoordig steeds meer shutters op maat in woningen, zowel in het interieur als in het exterieur!

Wat zijn shutters

Shutters zijn luiken met horizontale latten die je aan de binnenkant of buitenkant van je raam hangt. De latten van de shutters zijn verstelbaar, waardoor je de lichtinval op elk moment van de dag kan doseren. Dit is een groot voordeel van shutters. De latten hoeven namelijk niet helemaal gesloten te worden om het zonlicht tegen te houden. Hierdoor kunnen shutters het zonlicht tegenhouden, maar tegelijk ook je huis voorzien van daglicht.

Naast zonwering, zorgen shutters ook voor privacy en, als de shutters aan de buitenkant van je raam zijn bevestigd, voor bescherming tegen stormschade en inbraken.

Uitstraling shutters op maat

Shutters staan bekend om hun authentieke en stijlvolle uitstraling. Door de latten in de shutters, valt het daglicht op een gefilterde wijze naar binnen, wat zorgt voor een sfeervolle uitstraling in huis. En als je dit blog vaker bezoekt, weet je dat licht een zeer belangrijk element is in de woning.

Het mooie van shutters is dat ze erg veelzijdig zijn en goed passen in vrijwel elk interieur. Als je een strak en modern interieur hebt dan kan je kiezen voor brede latten. De lichtinval geeft dan namelijk een rustig en strak effect.

Als je juist een romantisch en knus interieur hebt, kan je het beste kiezen voor shutters met smalle latten. Ook heb je veel keuzevrijheid in het materiaal en de kleur van je shutters, waardoor je de shutters goed kan laten aansluiten op de stijl van je woning.

Shutters op maat

Welke shutters passen bij mij?

Shutters zijn erg veelzijdig en het is dan ook verstandig om vooraf te kijken welke opties er zijn. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor binnenshutters of buitenshutters. Ook worden shutters, omdat ze onder andere privacy bieden, vaak in de badkamer geplaatst.

Binnenshutters

Wil je, naast zonwering, ook leuke raamdecoratie voor in je interieur? Kies dan voor binnenshutters. Binnenshutters worden aan de binnenkant van je kozijn gemonteerd en kunnen, omdat de shutters binnen niet worden blootgesteld aan slechte weersomstandigheden, worden op maat gemaakt van zachte houtsoorten, zoals vurenhout, lindenhout of red cedar. Binnenshutters kunnen, naast functioneel, ook een mooie aanwinst zijn voor je interieur.

Badkamer shutters

Shutters voor in de badkamer zijn erg populair. Dit omdat shutters privacy bieden, zonder het daglicht tegen te houden. Deze eigenschap is ideaal voor in de badkamer. Als je kiest voor shutters in de badkamer is het wel belangrijk dat je kiest voor het juiste materiaal. De shutters moeten vochtbestendig zijn. Een materiaal dat erg geschikt is voor shutters in de badkamer is polywood.

shutters op maat interieur

Buitenshutters

Buitenshutters worden aan de buitenkant van je raam gemonteerd en bieden hierdoor ook extra bescherming tegen stormschade en inbraken. Buitenshutters kunnen daarnaast de buitenkant van je woning een nieuwe uitstraling geven.

Ik vind woningen met buitenshutters altijd net een wat meer huiselijke en authentieke sfeer uitstralen. Omdat de buitenshutters goed tegen verschillende weersomstandigheden bestand moeten zijn, is het belangrijk dat de shutters gemaakt zijn van een sterk materiaal. Kies bijvoorbeeld voor hardhout of aluminium. Met deze sterke materialen kan je een lange tijd genieten van je shutters.

Shutters als accessoire

Door de authentieke uitstraling van shutters, zijn ze niet alleen geschikt als zonwering, maar worden shutters ook regelmatig gebruikt als accessoire.

Een leuk interieur idee kan zijn om oude shutters te hergebruiken om een ‘vintage’ uitstraling te creëren. Deze shutters doen het erg goed als wanddecoratie en kunnen ook gebruikt worden om bijvoorbeeld post in de bewaren of om sleutels aan te hangen. Andere mooie opties zijn om de shutters te gebruiken als kastdeur, wandrek of om een muur vol shutters te creëren. Zo maak je je inrichting uniek, creatief en erg sfeervol.

Shutters 65 500 x 750

 

Shutters plaatsen

Wil je je interieur een nieuwe uitstraling geven met shutters? Dan kan je ervoor kiezen om shutters zelf te plaatsen of om dit uit te besteden aan een specialist. Het monteren van shutters is een lastige klus, die erg nauwkeurig moet worden uitgevoerd.

Ben je een ervaren doe-het-zelver? Dan is het mogelijk om dit zelf te doen. Als je hier weinig ervaring mee hebt, is het aan te raden om het monteren van de shutters over te laten aan een specialist, wat qua kosten doorgaans wel meevalt.