Iedereen raakt wel eens uitgekeken op zijn of haar interieur en heeft geen inspiratie voor leuke woon- of slaapkamer ideeen. Een van de populairste artikelen op interieur-ideeen.com is die gaat over de zes bepalende elementen voor je slaapkamer. Onlangs heb ik nog wat inspiratie opgedaan, wat ik graag deel op het blog. In dit artikel geef ik een aantal tips waarmee dit eenvoudig kunt doen.

Slaapkamer ideeen voor het bed

Het bed is natuurlijk het belangrijkste element in de slaapkamer. Als je een goed bed hebt zal je niet zo snel geneigd zijn om deze te vervangen. Gelukkig is er een makkelijke manier om je bed toch een compleet ander uiterlijk te geven; neem eens een ander dekbedovertrek! Hier kan je dan later de rest van de slaapkamer op aanpassen.

Slaapkamer ideeen dekbed

De kast in je slaapkamer

Een ander belangrijk element is je natuurlijk de kledingkast. Net als het bed zal je deze niet snel vervangen als je hier al tevreden mee bent. Het is wel het overwegen waard om de kast eens in een compleet andere kleur te schilderen. Als je dit iets te veel werk vindt kan je ook gebruik maken van zogenaamde plakfolie. Dit is bij de meeste bouwmarkten verkrijgbaar in verschillende leuke patronen. Even uitsnijden in de juiste maat, opplakken en je kast heeft een heel nieuw uiterlijk. Dit is een van de slaapkamer ideeen die ik laatst getipt kreeg van een vriendin, en ik de moeite waard vond om hier te posten!

De muren in je slaapkamer

Zoals in elke ruimte bepalen de muren voor een groot deel de uitstraling. Voor een wat kleine slaapkamer kunnen lichte muren wonderen doen. Ze zorgen ervoor dat de ruimte groter lijkt. Andere mensen geven juist de voorkeur aan donkere muren, die zorgen ervoor dat de ruimte langer donker lijkt.

Denk dus eerst goed na waar jou eigen voorkeur ligt. Andere leuke slaapkamer ideeen zijn bijvoorbeeld het plaatsen van een mooie canvas, of juist fotobehang. Door één muur hiermee te behangen krijg je meteen een speels effect. Zo kan je bijvoorbeeld de skyline van New York of een tropisch strand in huis halen.

Maar misschien heb je zelf een favoriete bestemming, waarbij je door eraan te denken een glimlach op je gezicht krijgt. Dat is voor mij persoonlijk een van de hoogst haalbare doelen bij het stylen van een interieur!

slaapkamer-idee-fotobehang

Misschien vind je het leuk om na het lezen van deze ideeen om wat slaapkamer voorbeelden te bekijken.

Veel plezier en slaap lekker, maar ontwaak nog lekkerder!