Wat doe je 90% van de tijd in de slaapkamer? Juist, slapen. Daarom is de slaapkamer donker maken met goede raamdecoratie natuurlijk van groot belang. Maar het liefst doe je dat wel een beetje stijlvol.

Jaloezieën zijn voor veel slaapkamers een goede optie. Je zou het bij alleen jaloezieën kunnen laten, of het combineren met gordijnen. In dit artikel vergelijk ik 4 types jaloezieën van verschillende materialen.

Houten jaloezieën

Vanzelfsprekend is het gebruik van houten jaloezieen een grote toevoeging aan je slaapkamer. Het is een van de natuurlijke materialen die je in vrijwel elke ruimte terug kunt laten komen.

Hout heeft een warme uitstraling, dat is iets wat je in de meeste slaapkamers wel wilt.

Houten jaloezieën kunnen tot wel 360 cm worden geproduceerd, zodat het ook voor de bredere raampartijen werkt.

Bamboe jaloezieën

Bamboe is een van de leukste materialen die aan een flinke opmars bezig is. En uiteraard zijn er inmiddels ook bamboe jaloezieën te koop.

Bamboe is net als hout warm, maar ook een stuk duurzamer dan hout. Bamboe groeit namelijk makkelijke een meter per dag, en er zijn enorme voorraden van. Dat is dus beter dan het kappen van bomen.

Zoals je ziet is bamboe in vele kleuren beschikbaar.

PVC jaloezieën

PVC is ook een materiaal dat aan populariteit wint, zo kun je voor een pvc vloer kiezen maar dus ook voor pvc jaloezieën. Ze passen gemakkelijk in elke slaapkamer en ze zijn lekker stevig. Het voordeel daarvan is dat ze niet snel knakken of scheef zullen gaan hangen. Ook zijn pvc jaloezieën in allerlei kleuren beschikbaar en gaan ze vrij lang mee. Een prima optie dus, er wordt vaak gezegd dat dit A-kwaliteit is voor een hele degelijke prijs.

Aluminium jaloezieën

Het grote voordeel van aluminium jaloezieën, is dat het niet te zwaar is. Als je een echt grote raampartij hebt, dan kun je dus prima voor aluminium kiezen.

Ook als de ruimte wat vochtiger is, dan zit je bij aluminium goed terwijl bamboe en hout dan minder goede keuzes zijn.