De eerste maanden van 2014 zitten er alweer op en het voorjaar staat inmiddels voor de deur. Dus het wordt de hoogste tijd om in huis aan de slag te gaan. En wat is er nou belangrijker dan de slaapkamer, aangezien dit de plek is waar we 1/3e van ons leven slapend doorbrengen. Ga dus aan de slag en pak die slaapkamer aan. Hier lees je wat slaapkamertrends 2014, waarmee ik je graag op weg help.

slaapkamer trends voorjaar 2014

Het bed mag gezien worden

Ons bed is natuurlijk bedoeld om in te slapen, maar daarnaast is het juist ook een waar mode-item geworden. Denk bijvoorbeeld aan het verfraaien van het bed met chique voetpoten, bekleding of een mooi wandbord. Het wordt allemaal steeds luxueuzer en steeds groter. Het bed wordt dus echt het middelpunt van de slaapkamer. Het middelpunt van een multifunctionele en gezellige slaapkamer.

Rust is en blijft de nummer één

We weten allemaal dat het in de slaapkamer vooral draait om tot rust te komen. Niet voor niets dat dit voorjaar dan ook in het teken staat van deze rust. Waar het in 2013 juist hip was om te decoreren met felle kleuren en patronen is het in 2014 dus helemaal anders. Creëer die oase van rust met neutrale kleuren, zachte pastelkleuren en grijstinten, waarbij wit dit voorjaar de boventoon voert. En natuurlijk mogen patronen en felle kleuren wel, maar probeer dit te beperken tot het bedtextiel of leuke accessoires.

Luxe in de slaapkamer

Wanneer we naar een hotel gaan, houden we van de luxe. Maar waarom halen we deze luxe dan niet naar onze eigen slaapkamer toe? Dit jaar wordt dan ook het jaar van de luxe slaapkamer. Maar hoe creëer je die luxe dan? Denk bijvoorbeeld aan subtiele verlichting, meubilair met stijl en bloemen en planten. Luxe wordt vaak geassocieerd aan een hoge prijs, maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Als je maar goed zoekt.

slaapkamer trends 2014

Op maat gemaakt

Elke slaapkamer is qua grootte, qua ruimte en qua indeling natuurlijk helemaal anders. Logisch toch dat die standaard meubelen niet in jouw slaapkamer passen. Heb je al weleens gedacht aan het laten maken van je meubel op maat? En nee meubels op maat hoeven helemaal niet zoveel duurder te zijn dan standaard meubelen en de voordelen wegen hier sowieso tegenop. Een STIJL kast op maat past altijd en voldoet altijd aan jouw wensen. Meubels op maat zijn dus zeker het overwegen waard, want van zo’n slaapkamer heb je jarenlang plezier.

trends slaapkamer 2014