Steeds vaker hoor je mensen enthousiast praten over een Tencel dekbed. Deze dekens zijn dan ook enorm trendy! Maar wat is tencel eigenlijk? En waarom is iedereen hier zo enthousiast over? 

Zijdezachte vezels van eucalyptus

Tencel is een kunstvezel die gemaakt wordt van eucalyptusbomen. Dat op zichzelf klinkt al fantastisch. Deze bomen groeien ook nog eens in speciale, duurzame bossen. Heel milieuvriendelijk dus. Het hout van de gekapte eucalyptusbomen wordt verwerkt tot een zachte, zeer soepele vezel die zijdezacht aanvoelt! Wie had gedacht dat je van een boom zoiets zachts kon maken?

Tencel dekbed: comfortabel beddengoed

De voordelen van een Tencel dekbed

Een Tencel dekbed is dus zacht en milieuvriendelijk, maar er zijn nog meer voordelen. We zetten ze voor je op een rijtje:

  • Temperatuur regulerend (dus: lekker warm in de winter en heerlijk koel in de zomer)
  • Anti-allergisch
  • Zeer goede vochtopname
  • Goede ventilatie
  • Sterk materiaal
  • 100% natuurlijk en plantaardig
  • Zo zacht als zijde
  • Milieuvriendelijk

Een Tencel dekbed slaapt heerlijk

Met alle bovengenoemde voordelen kun je je voorstellen dat een Tencel dekbed heerlijk slaapt. En daar gaat het natuurlijk om. Grote kans dat je met jouw nieuwe dekbed je nachtrust verbeterd. Dat is lekker wakker worden! 

Tencel dekbedden

Voor iedereen een geschikt dekbed!

Hoewel een Tencel dekbed van Yumeko het hele jaar door te gebruiken is, zijn er wel verschillende varianten verkrijgbaar. Zo is er een dekbed voor alle seizoenen, eentje die meer geschikt is voor de lente en de herfst en een dekbed voor de zomer. Voor kinderen zijn de dekbedden ook verkrijgbaar in kleinere formaten. Zo slaapt het hele gezin voortaan onder een comfortabel, plantaardig dekbed.

Enthousiast over Tencel?

Dan hebben we goed nieuws! Naast dekbedden zijn er ook Tencel overtreksets, kussens en hoeslakens verkrijgbaar. Je kunt dus helemaal natuurlijk (en veganistisch) gaan in de slaapkamer en al je beddengoed vervangen door dit comfortabele materiaal. Slaap lekker!

Goede nachtrust met Tencel dekbed