Ben je vaak op zoek naar je sleutels? Dan is een slim slot dé oplossing! Een slim slot bedien je namelijk niet met een sleutel, maar met je smartphone. En die heb je natuurlijk altijd bij je. Het zoeken naar sleutels is dus verleden tijd! Je kunt trouwens op interieur-ideeen.com nog veel meer lezen over Smart Home toepassingen.

Wil je je meer verdiepen in het Smart home concept? Lees dan hier de Smart home beginners guide.

De voordelen van slimme sloten

Slimme sloten passen helemaal in deze tijd, waarin steeds meer domotica ons huis binnenkomt en we meer en meer apparaten via onze smartphone gaan bedienen. Ideaal! Naast dat al die slimme apparaten leuke gadgets zijn, hebben ze vaak ook veel voordelen. Ook een slim slot biedt een aantal belangrijke voordelen:

Op afstand bedienen

Even de deur open doen voor een bekende terwijl je zelf niet thuis bent? Of lekker in je luie stoel blijven zitten terwijl de visite binnenkomt? Een slim slot kun je op afstand bedienen met je smartphone of een afstandbediening. Twijfel je onderweg of de deur wel goed op slot zit? Ook dat kun je op afstand controleren en – als dat nodig is – alsnog de deur op slot doen. Handig!

TIP! Het kan natuurlijk gebeuren dat je onverhoopt je smartphone kwijt raakt of dat je thuiskomt en de accu van je telefoon leeg is. Zorg er daarom altijd voor dat er ook altijd minstens één deur is die nog met een cilinderslot kan worden geopend en stop de sleutel daarvan in je tas of portemonnee. Zo kun je altijd je huis in, ook als de elektronica het even laat afweten.

Wie wil er een sleutel?

De sleutel onder de mat is bij een slim slot geen optie meer. Maar een sleutel digitaal delen kan wel. Zo kun je familieleden een eigen sleutel geven, maar ook de schoonmaker of de hondenuitlaatservice. En omdat jij zelf de baas bent over de sleutels die je verstuurd, kun je bij veel slimme sloten ook zelf de regels bepalen. Stel bijvoorbeeld een tijden in waarbinnen een sleutel te gebruiken is. Dan kan de schoonmaakster wél binnenkomen als ze komt poetsen, maar niet op andere momenten. Wel zo’n fijn idee.

domotica slimme sloten

Slimme apparaten koppelen

Heb je nog meer slimme apparaten in huis? Door die te koppelen maak je het jezelf extra gemakkelijk. Je kunt je slimme slot bijvoorbeeld koppelen aan Google Home om er voor te zorgen dat de verlichting in huis aan gaat wanneer je het het slot opent. Of misschien wil je bij binnenkomst direct een muziekje aan? Ook dat is eenvoudig te regelen.

Slim sloten kiezen

Ben je benieuwd welke slimme sloten het beste bij jouw woonsituatie passen? Laat je dan adviseren door een professional. Slotenmakerbedrijf Utrecht helpt je graag op weg bij het kiezen van het beste slot en staat voor je klaar als je jezelf toch hebt buitengesloten.