Domotica, ook wel bekend als huisautomatisering of smart home, heeft de manier waarop we ons huis inrichten en beheren ingrijpend veranderd. Met de technologische vooruitgang van de afgelopen jaren heb je nu de mogelijkheid om je woningen slim te maken, met apparaten die met elkaar kunnen communiceren en taken automatisch kunnen uitvoeren. Een van de meest gewaardeerde toevoegingen aan dit groeiende assortiment zijn de slimme gordijnen.

In mei ontving ik het pakket van Slide.store wat ik vrijwel direct heb geïnstalleerd en uitvoerig heb getest. Ik ontving overigens de Slide PRO.

Goed om te weten: het systeem werkt op je bestaande gordijnen en gordijnrails. Binnen een uur installeer je een apparaat aan de zijkanten van de rails, en het werkt.

Eindconclusie: Het geeft voor een bescheiden investering een enorm gevoel van luxe, wat ik tot nu toe alleen in een duur hotel heb mogen ervaren! Niet voor niets zijn bijvoorbeeld Telegraaf en Computer idee zo enthousiast.

Gemakkelijke installatie, moeiteloze bediening

Zoals in de eindconclusie te lezen is: ik ben zeer blij met de slimme gordijnen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik een beetje op zag tegen het installatieproces aangezien ik zelf niet heel handig ben. Maar met een beetje uitzoekwerk lukte het me binnen een uur om alles werkend te krijgen.

Het koppelen van de gordijnen met mijn wifi-netwerk was wellicht het lastigste gedeelte, aangezien ik mijn wifi-wachtwoord niet direct bij de hand had. Gelukkig is het me gelukt om dit probleempje op te lossen.

slide elektrische gordijnen

In de app loop je stap voor stap door de installatie heen en je krijgt telkens in een video te zien wat je moet doen. Hier kunnen veel bedrijven een voorbeeld aan nemen!

Slimme gordijnen: een geautomatiseerd gemak

Eenmaal geïnstalleerd, hebben de automatische gordijnen mijn leven echt gemakkelijker gemaakt. Het is een genot om te zien hoe ze ’s avonds automatisch sluiten, hoewel ik soms nog steeds even schrik van deze geautomatiseerde handeling. Niet heel erg, maar het is zo’n geluid in je huis waar je even aan moet wennen.

Instellingen: Ik vind het zelf prettig om 30 minuten na zonsondergang de gordijnen automatisch te sluiten. In de zomer sluiten ze dus veel later dan in de winter. Ideaal want in de zomer hoeven ze van mij niet al om 18.00 u dicht als de zon nog vol schijnt!

slimme gordijnen

Aangezien ik niet zo eenvoudig bij één van onze gordijnen kan komen omdat er een bank voor staat, is het fantastisch dat ik me daar geen zorgen meer over hoef te maken. Het gebruiksgemak van de app en de moeiteloze bediening van deze gordijnen hebben me echt verrast. Mijn vrouw is ook fan, al gebruik je de app in de praktijk niet heel vaak omdat de gordijnen open- en dicht gaan op onze voorkeursmomenten.

De waarde van slimme gordijnen

Hoewel ik aanvankelijk wat twijfels had over de prijs als je het hele huis hiermee wilt volhangen, kan ik nu zeggen dat de investering in deze slimme gordijnen het zeker waard is. Het gemak en comfort dat ze bieden zijn groter dan ik vooraf dacht.

Mijn gasten zijn erg ook onder de indruk van de moderne uitstraling en functionaliteit van de gordijnen. Het is leuk om hun verbazing en bewondering te zien wanneer de gordijnen zich vloeiend openen en sluiten met een druk op de knop.

Dus ben je op zoek naar elektrische gordijnen van dan zijn die van slide.shop een absolute aanrader. Ze hebben zich bewezen als een betrouwbare en waardevolle toevoeging aan mijn huis. De installatie vergde weinig tijd en moeite, en het gemak en de automatische bediening bevallen erg goed!