Met het drukke leven dat iedereen tegenwoordig heeft, groeit de wens om even te ontsnappen en je te verliezen in iets leuks. Hoe leuk is het om een spelletjeskamer te hebben in je woning waar je je echt even kunt laten gaan! Thuis heb ik alleen op zolder een work-out bankje met wat gewichten. Elke keer als ik er ben ontsnap ik even aan de dagelijkse drukte. Maar hoe kun je die spelletjeskamer inrichten, en hoe maak je er een te gekke ruimte van?

Veel mannen dromen van een eigen man-cave. Mocht ik ooit beschikken over een mooie kelder in een woning, dan zal ik zeker een spelletjes kamer inrichten met alles erop en eraan. Maar voor nu blijft het even bij een lijstje met tips over hoe je je spelletjeskamer vormt kunt geven.

spelletjes kamer inrichten

Technologie in je spelletjeskamer

Zelf spaarde ik als klein jongetje al mijn zakgeld voor een Nintendo console en een GameBoy. Wat waren ze gaaf! Maar wat er nu allemaal mogelijk is aan technologie is eigenlijk niet normaal meer.

Vooral mannen met een liefde voor technologie kunnen de spelletjeskamer daar goed voor gebruiken. Een paar ideetjes voor de spelletjeskamer inrichten:
> Koop een Oculus rift of ander Virtual Reality systeem
> Schaf een goede Game PC aan (heb je ook nodig voor VR)
> Hang een beamer op
> Maak een kast met meerdere gameconsoles
> Misschien is er wel ruimte voor een flipperkast, pooltafel, tafeltennis, tafelvoetbal
> Een dartboard past wel in de meeste spelletjeskamers
> Tablets kunnen eigenlijk niet ontbreken in de spelletjeskamer

Het positieve aan tafeltennis en tafelvoetbal is dat het lekker actieve spelletjes zijn.

spelletjes-kamer-inrichten

Ga je een spelletjeskamer inrichten dan heb je natuurlijk ook een of meerdere televisies nodig. Kies ervoor om ze aan de muur te bevestigen als het mogelijk is. De toepassingen zijn eindeloos, zeker wanneer je ze aan een computer aansluit. Een diavoorstelling van je mooiste vakantiefoto’s, visualisaties aangestuurd door de muziek of die sportwedstrijd die je persé wil volgen.

Een snelle wifi verbinding kan natuurlijk niet ontbreken.

Spelletjeskamer verder inrichten drie-stappenplan

Stap 1 Maak de kamer leeg; meubels, behang en vloerbedekking, alles mag eruit.

Stap 2 Kies een opwindende, gedurfde nieuwe kleur, eentje waarbij je je alle uren die je hier door zult brengen prettig zal blijven voelen. Ik zou zelf voor (donker)rood, groen of kanariegeel gaan. Lekker uitgesproken, zodat het echt de sfeer meekrijgt van spelletjes spelen.

Stap 3 Terwijl de verf droogt kun je vast beginnen met het thema van de kamer te plannen, de rest volgt dan vanzelf. Wil je een sport-thema? Wordt het een digitale of retro stijl? Of misschien wel alles in de style van je favoriete game, zoals Super Mario? Als de ruimte groot genoeg is, waarom dan niet een combinatie van stijlen?

Stap 4 Zorg ervoor dat je genoeg opbergruimte hebt voor alle spelletjes, games en speelgoed. Een aantal handige kasten waar alles netjes in opgeborgen kan worden zijn een absolute must. Een grote kist waar je alles zo in kunt gooien kan ook handig zijn.

spelletjeskamer inrichten
Tip: het wordt pas echt leuk als je wat toffe accessoires koopt voor de spelletjeskamer. Ga eens naar een winkel als de Expo, Flying tiger of de Action en koop wat toffe decoratie waar je vrolijk van wordt. Voor echt gekke dingen, bekijk Aliexpress 🙂

Voeg comfort toe aan de spelletjes kamer

Kies in ieder geval optimaal comfort, zorg dat je genoeg zitplaatsen hebt, niemand wil de hele tijd op een kussen op de grond moeten zitten.

Overweeg lederen stoelen en banken, ze zijn comfortabel, stijlvol, perfect voor spelen en makkelijk om schoon te maken wanneer er vroeger of later, en dat zal gebeuren, cola of bier op gemorst wordt.

Een mini-koelkast hoort er natuurlijk ook bij. Zet eerst het oude meubilair terug, of vervang het door nieuw en plaats het koelkastje zo dat je er vanuit je favoriete stoel bij kunt, terwijl hij voor de anderen ook goed bereikbaar is zonder over tafels en stoelen heen te hoeven en van alles om te stoten.

Een koelkast waar genoeg voor een avondje inpast zal je veel tijd heen-en-weer naar de keuken schelen, meer tijd voor ontspanning!

 

Veel plezier!