Je kunt eindeloos veel spulletjes kopen die perfect passen bij je interieur, maar de echte finishing touch zit hem vaak in iets persoonlijks. Een doe-het-zelf item, mooie foto’s of kunst geef jouw interieur nét dat beetje extra wat past bij jouw passie, jouw leven, jouw karakter of een mooie herinnering. Het maakt je inrichting echt van jou en daarmee heel uniek. Wil jij zelf aan de slag? Laat je dan inspireren door deze 9 unieke en stijlvolle doe-het-zelf-ideeën om je huis op te fleuren.

Doe-het-zelf-idee #1: Schrijf het op afvalhout

Een paar plankjes resthout, bijvoorbeeld van een pallet, zijn perfect om een leuke bord van te maken. Maak de plankjes aan elkaar en schrijf er met verf een leuk woord of leuke spreuk op. Kleur en tekst kies je helemaal zelf, zodat het altijd past bij je interieur.

doe-het-zelf: Planken met quote

Doe-het-zelf-idee #2: Een stijlvol memobord van gaaspaneel

Met een gaaspaneel maak je in een handomdraai een stijlvol memobord. Het materiaal zelf oogt industrieel en stoer. Spuit het gaaspaneel in een kleur die past bij je interieur en hang het aan de muur. Gebruik knijpertjes om foto’s, kaartjes en andere briefjes en snuisterijen te bevestigen.

Doe-het-zelf-idee #3: Kaarsje in een boomstam

Van stukjes boomstam kun je leuke waxinelichthouders maken! Het boomstammetje moet daarvoor hoog genoeg zijn om het kaarsje in te laten zakken. Gebruik een cirkelboor om midden in het boomstammetje een uitsparing te zagen en zet er een waxinelichtje in. Een sfeervolle manier om de natuur in huis te halen!

Doe-het-zelf-idee #4: Maak het persoonlijk met foto’s aan de muur

Foto’s doen het goed in ieder interieur. De herinnering die vast zit aan het moment dat je de foto maakte, doet het moment herleven. Foto’s van geniet-momenten verdienen daarom zeker een plekje aan de muur. Laat je foto’s afdrukken bij Albelli en maak daarna een collage of hang ze aan een slinger door de kamer. Een blik er op en je lacht weer van oor tot oor.

Doe-het-zelf-idee #5: Je stamboom aan de muur

Er zijn nog veel meer doe-het-zelf ideeën met foto’s. Zo kun je ook een grote weergave van je familiestamboom met foto’s aan de muur maken. Door de foto’s met (nep)takken aan elkaar te verbinden breng je je familie in kaart én creëer je te gekke muurdecoratie.

doe-het-zelf: Stamboom muurdecoratie met familiefoto's
Met foto’s van al je familieleden maak je in no-time een stamboom op de muur

Doe-het-zelf-idee #6: Maak je eigen decoratieladder

Met een paar plankjes van de bouwmarkt maak je in een handomdraai een decoratieve ladder. Die hoeft niet stevig- of praktisch genoeg te zijn om op te kunnen staan, want daar is hij niet voor bedoeld. Je kunt ‘m tegen de muur zetten en een paar dekentjes over de treden hangen voor een knusse look.

Doe-het-zelf-idee #7: Bloemenkrans

Haal kleur in huis door met (wilde) bloemen een prachtige krans te maken. De krans kun je, zolang hij nog mooi is, buiten aan de deur hangen, binnen aan de muur een plekje geven of op tafel gebruiken als decoratie.

doe-het-zelf: bloemenkrans voor interieur
Versier je huis met bloemen en maak een mooie bloemenkrans

Doe-het-zelf-idee #8: Opbergmand van touw

Wil je een natural look in je interieur, dan kan dat goed met touw! Koop dik bruin touw en omwikkel een doos, blik of wasmand (eerst even insmeren met stevige lijm). De binnenkant kun je eventueel nog bekleden met een stofje et voilá, een leuke opbergbak van touw.

Doe-het-zelf-idee #9: Klassieke fotolijst in hippe kleur

Een grote klassieke lijst (van foto of schilderij) lijkt door een frisse kleur weer als nieuw. Je kunt ‘m gebruiken om 1 grote foto in te lijsten, maar ook voor een collectie van verschillende foto’s: Haal het glas er uit en span een touwtje in de lijst waar je met knijpertjes of paperclips je leukste foto’s aan kunt hangen. Ben je de foto’s zat? Dan laat je nieuwe foto’s afdrukken en vervang je ze gewoon!

doe-het-zelf: Foto's in oude lijst
Tover een grote (klassieke) lijst om tot hippe blikvanger