Het is nog even zomer, dus ik blijf lekker wat inspiratie posten voor je tuin. Dit keer over teak tuinmeubelen!

Ik vind deze houtsoort bijzonder stijlvol en de kwaliteit hoef ik denk ik weinig over te zeggen. Als je wat teak in je tuin verwerkt, zit je voor je gevoel al snel in een vakantieresort in Bali, Thailand, Indonesië of Java 🙂 (De houtsoort teak komt uit Zuidoost-Azië)

Teak tuinmeubelen: warm en duurzaam

Het is een van de tips die ik al vaak heb laten vallen: verwerk natuur in je interieur. In dit geval dus in de tuin. Ik ken geen mens die niet vrolijk wordt van natuurlijke producten. Natuurlijke producten zijn namelijk altijd authentiek, en als je de juiste producten koopt is het bijzonder stijlvol.

tuinmeubelen teak

Een ander voordeel van natuurlijke producten is dat ze altijd goed te matchen zijn met planten en bloemen! En als je kiest voor tropische planten, nou, dan zit je dus echt in Bali!

Kwaliteit

Teak tuinmeubelen zorgen dus niet alleen voor een tropische sfeer in je tuin, maar ook voor langdurige kwaliteit. Teak is namelijk goed bestand tegen diverse weersomstandigheden. Wel zo handig in een land als Nederland.

Teak is erg sterk, robuust, heeft een warme uitstraling en goede eigenschappen. Het hoge gehalte aan oliën en rubberbestanddelen is een voordeel van teak. Door deze, van nature aanwezige, beschermlaag zijn de tuinmeubelen gemakkelijk om te onderhouden. Om de originele houtkleur te behouden is het aan te raden om het teak om het halfjaar te behandelen met een speciale teakolie.

teak tuinmeubelen

Nog meer in de tropen…

Wil je nog meer het gevoel hebben dat je op een tropische plek zit? Denk dan eens aan van die gekleurde bolletjes-lampjes, of kaarsen in van die zakken.

tuin lampjes  tuin lampen

Lounge kussens op de grond bij een heel laag tafeltje geven je ook een tropisch gevoel. Zet de juiste achtergrond muziek aan, lekkere cocktail erbij en je hebt er een boel jaloerse vrienden bij 🙂