Je thuiskantoor inrichten is een leuke klus. Maar er zijn wel veel dingen waar je aan moet denken. Zo moet je rekening houden met een logische indeling van de meubels en heb je ook bepaalde apparaten nodig. Ga jij thuis een eigen thuiskantoor inrichten? Dit mag niet ontbreken.

thuiskantoor

1. Goede printer

Als je een kantoor inricht, hoort daar meestal ook een printer bij. Het is sowieso heel praktisch om een printer in huis te hebben. Je kunt het beste kiezen voor een betrouwbaar model als de Brother DCP J4120DW. Deze printer is niet alleen betrouwbaar, maar ook snel en veelzijdig.

De Brother DCP J4120DW kan dubbelzijdig printen, scannen én kopiëren. Bovendien werkt hij via de WiFi en kun je dus draadloos contact maken met de printer. Brother DCP J4120DW cartridges zijn relatief goedkoop en gaan lang mee.

2. Degelijke computer of laptop

In je kantoor ga je waarschijnlijk digitaal werken. Je hebt dus ook een goede computer of laptop nodig. Kies voor een bekend model, zodat je met vragen gemakkelijk de antwoorden kunt vinden. Als je gaat voor goede kwaliteit, kan je dat veel gedoe besparen. Vergeet ook niet om regelmatig back-ups te maken – of nog beter, automatisch back-ups te laten maken. Zo is er niets belangrijks kwijt als je computer of laptop crasht.

3. Fijne ergonomische bureaustoel

Ergonomisch werken is heel belangrijk. Met een gezonde houding zul je minder snel last krijgen van RSI klachten. Bovendien zit je waarschijnlijk langere tijd in je kantoor te werken. Het is dan natuurlijk ook wel fijn als je comfortabel zit. Zorg voor een stoel die de vloerbedekking niet beschadigd als je hem verplaatst. Of denk eraan om een vloerbeschermer aan te schaffen voor onder de bureaustoel.

4. Goede randapparatuur

Voor de computer heb je natuurlijk een beeldscherm nodig, plus een muis en toetsenbord. Als je met een laptop werkt, heb je veel minder randapparatuur nodig. Heb jij het nodig? Denk dan goed na over wat handig en verstandig is. Kies een ergonomisch gevormde muis, zodat je RSI kunt voorkomen. Hetzelfde geldt voor het toetsenbord dat je gaat gebruiken. Het beeldscherm moet rustig zijn (niet knipperen) en moet op de juiste hoogte staan.

5. Archiefkast of opslag kast

Een kast is heel handig in het kantoor om je spullen op te bergen. Je kunt kiezen voor een flinke archiefkast als je veel papieren moet bewaren. Gaat het meer om boeken, dan ga je beter voor een boekenkast. Het is het beste om te kiezen voor een kast die je dicht kunt doen. Zo staan de spullen niet in het zicht en ziet het kantoor er netter uit. Heb je spullen die je liever geheim houdt, zoals gegevens over je bankrekening? Dan kies je voor een afsluitbare kast of je plaatst een kluis in de kast.

6. Persoonlijke items

Veel mensen vergeten bij het inrichten van hun thuiskantoor dat ook hier best persoonlijke items mogen zijn. Denk daarbij vooral aan persoonlijke decoraties, zoals bijvoorbeeld een mooie foto van je kinderen. Dat maakt je kantoor niet alleen mooier, maar ook fijner om in te zitten. Het wordt vertrouwder en maakt je meer ontspannen, zodat je ook beter kunt werken.

Je thuiskantoor is een plaats die zorgvuldig ingericht moet worden. Je moet goed nadenken over de spullen die je erin wilt plaatsen. Zorg ervoor dat het kantoor niet te vol is en er netjes uitziet. De meeste mensen werken nu eenmaal het beste als ze in een nette ruimte zijn. Is het bij jou vaak een chaos? Dan heb je misschien iets aan deze opbergtips. Verder is het handig om na te denken over comfort, ergonomie en natuurlijk het uiterlijk van je spullen. In elk geval mag je de bovenstaande items niet missen in het interieur van je thuiskantoor.