Veel kantoorwerk kan ook thuis worden gedaan, dat is de laatste maanden gebleken. Veel mensen vinden het prima om thuis hun werkzaamheden te verrichten, anderen missen na een poosje toch wel het contact met collega’s. Toch zal het thuiswerken niet meer weg te denken zijn, ook niet na Corona en ook niet als er een betrouwbaar vaccin is gevonden. De voordelen van thuiswerken zijn groot .

  • Je kunt vaak je eigen werktijden bepalen, je hebt in veel gevallen flexibele werktijden
  • Geen stress door de dagelijkse files, geen of minder reistijd en wellicht voor jou en/of de werkgever minder reiskosten
  • Meer mogelijkheden om samen met je partner voor de kinderen te zorgen
  • Geen uren voor de spiegel “zit mijn haar wel goed?”, heerlijk werken in je comfortabele huispak

thuiswerkplek inrichten

Om bovenstaande redenen kiezen steeds meer bedrijven en medewerkers ervoor om vanuit huis te werken. Maar een goede werkplek is essentieel. Daarom geven wij een aantal handige tips om je thuiswerkplek goed in te richten.

Thuiswerkplek inrichten tips

De belangrijkste voorwaarde om thuiswerken succesvol te laten verlopen is een geschikte thuiswerkplek.

Waaraan moet deze voldoen:

  • Een plek waar de afleiding minimaal is, je moet je kunnen focussen op je werkzaamheden. Je dient je werkzaamheden niet tegelijkertijd te combineren met het verzorgen van een kind. Zorg dat er iemand anders dat laatste overneemt.
  • De juiste meubelen zoals een fijne bureaustoel en een in hoogte verstelbaar bureau. Werken aan de keukentafel, prima als dat slechts voor even is. Wanneer je langdurig thuis gaat werken, dien je de juiste meubels te gebruiken om lichamelijke klachten van nek, rug of schouders en hoofdpijn te voorkomen. Kijk eens naar de ergonomische kantoormeubelen van OfficeCity voor meubelen waarmee je in een gezonde houding kunt werken.
  • Goede aansluiting computer. Je moet een computer en aansluiting hebben, waarop je kunt vertrouwen. Ook een veilige aansluiting is belangrijk.

thuis werken

Vergaderen vanuit huis, vergaderen in de buitenlucht

Tijdens je werkzaamheden op kantoor zullen er zeker ook vergadermomenten zijn. Nu je thuis werkt zal ook dat anders zijn. Is er wellicht de mogelijkheid om met collega’s samen te komen (op afstand) en buiten te vergaderen, lopend vergaderen, een stuk gezonder dan alweer zitten. Let eens op wat vergaderen in de buitenlucht je oplevert, nieuwe ideeën, meer inspiratie.

Lukt dat niet dan zul je vanaf je thuiswerkplek een vergadering volgen. Ook dan is het belangrijk dat je afgezonderd zit van de rest van het huishouden. Kies voor de sta werkplek als je vergadert. Deze is eenvoudig te verwezenlijken bijvoorbeeld met een keukentrapje, die je op de tafel plaatst en waarop je vervolgens de computer plaatst.