Dat de badkamer vaak één van de kleinere ruimtes in huis is, zegt niets over de mogelijkheden. Die zijn er namelijk genoeg! Is je badkamer toe aan een opfrisbeurt of staat er een complete badkamer verbouwing op de planning? Lees dan vooral onderstaande tips voor een vliegende start bij het inrichten van je badkamer.

badkamer renovatie

Een goed begin is het halve werk

Voordat je de badkamer onder handen neemt is het slim om te kijken naar je huidige badkamer. Wat vind je daar fijn en wat mis je? Aan de hand daarvan kun je beginnen met het opschrijven van je wensen qua badkamermeubel, toilet, douche, bad, wastafel en opbergruimte.

Kies voor tijdloos

Sta je op het punt nieuwe badkamermeubels te kiezen, ga dan het liefst voor tijdloos. Je kunt nog zo’n uitgesproken smaak hebben, het liefst wil je voorkomen dat je binnen korte tijd op je badkamer bent uitgekeken. Houd je de meubels en de tegels neutraal en tijdloos, dan kun je qua kleur en stijl van muren en accessoires nog alle kanten op.

badkamer inrichten

Ga voor groen

Nee daarmee bedoelen we niet de kleur van de badkamer, maar wel het water- en stroomverbruik. Led-lampen, een waterbesparende douchekop en de keuze voor een douche in plaats van een bad bijvoorbeeld. Er zijn genoeg manier waarop je zuinig kunt omgaan met water. Goed om daar bij het inrichten van je badkamer over na te denken. Dat is goed voor het milieu – groen dus – én ook voor je portemonnee.

badkamer inrichten

Ook je badkamer kun je decoreren

Lang niet iedereen denkt er aan, maar ook in je badkamer is plaats voor decoratie. Als al het functionele – badkamermeubels, tegels en toiletspullen – geregeld is, kijk je naar de verdere aankleding. Misschien wil je één van de wanden wel een opvallende kleur geven?

badkamerdecoratie

Bij het inrichten van je badkamer kun je ook denken aan planten, spiegels met mooie lijsten, een dekenladder (goede plek voor je handdoeken!), matchende opbergmandjes en nog veel meer. Wees creatief, maar zet niet té veel onnodige spulletjes neer, daar wordt het snel rommelig van.

badkamerdecoratie