Is er in huis slechts ruimte voor een kleine badkamer? Dan kun je er met wat slimme trucs best een heel ruimtelijke plek van maken. Lees de tips en dit artikel en speel met licht, materialen, kleuren en ruimte om de vierkante meters van jouw badkamer optimaal te benutten.

Keep it light

In kleine ruimtes kun je het best lichte kleuren gebruiken. Je badkamer zal met lichte kleuren een stuk groter lijken. Wil je toch graag een donkerdere kleur in de badkamer? Kies dan voor accessoires, zoals handdoeken en een zeepdispenser, in een donkere kleur.

Zorg voor voldoende verlichting

Over licht gesproken…ook met verlichting kun je in een kleine ruimte een groot verschil maken. Het liefst hebben we in een badkamer graag veel daglicht. Is er niet genoeg daglicht? Zorg dan voor voldoende lamplicht om je badkamer te verlichten. 

Kies een vloer zonder naden

Voor de badkamervloer zijn tegels de meest voor de hand liggende keus. Heb je genoeg budget voor een andere vloer, dan is een gietvloer het overwegen waard. Een vloer zonder naden zorgt voor een rustige uitstraling en laat je badkamer groter lijken.

Spiegel de ruimte

Het komt vast niet als een verrassing, maar spiegels laten een kleine ruimte groter lijken. Hoe groter de spiegel, hoe meer ruimte je kunt spiegelen voor een ruimere uitstraling.

Lekker transparant

Het is misschien even slikken voor je privacy onder de douche, maar een transparante douchewand maakt je wasruimte een stuk ruimtelijker. Voel je je echt heel ongemakkelijk achter een glazen wand? Dan kun je voor een deel van de glaswand matglas gebruiken.

Zoek plekjes voor slimme opbergruimte

In een kastje onder de wasbak, onder een badkamerbankje…kijk eens rond in je badkamer en zoek slimme plaatsen om spulletjes op te bergen. Een losse kolomkast kan handig lijken, maar neemt veel ruimte in. Vaak zijn er genoeg plekjes te vinden die nu loze ruimte zijn en waar jij met opbergen handig gebruik van kunt maken.

TIP: Bestel badmeubels bij Megadumptiel.nl. In deze webshop vind je tal van badkamermeubels en benodigdheden voor jouw kleine badkamer.

Ruim je badkamer op

Nog even over die opbergruimte: Kleine losse rommeltjes maken een ruimte rommelig en klein. Geef alles een vaste plek en berg bij voorkeur veel spullen op achter deurtjes, dan ziet je badkamer er fris en overzichtelijk uit.