De badkamers in Nederland zijn eigenlijk maar zelden “groot genoeg”. Daarom vandaag een artikel met de titel: “badkamer inspiratie kleine ruimte”. Vanzelfsprekend met handige tips hoe je een badkamer kunt inrichten als je niet al te veel ruimte hebt. 
Een kleine badkamer inrichten doe je doorgaans alleen tijdens een verbouwing. Maar er zijn ook handigheidjes toe te passen als de douche, toilet en de wastafel al staan.

Kleine badkamer inrichten zonder verbouwing

Je komt dagelijks meerdere keren in de badkamer. Een beetje ruimte is dan lekker, zodat eventueel twee personen tegelijk zich kunnen opfrissen, en je je makkelijk kunt bewegen door de badkamer.

Als het een beetje opgeruimd is, dan voelt dat ook een stuk prettiger.

Een paar tips om je spulletjes efficiënt kwijt te kunnen terwijl je het wel stijlvol houdt.

Gebruik de ruimtes waarin niets gebeurt slim

In elke badkamer zitten wel wat loze ruimtes, die je ontzettend goed kunt benutten om je spulletjes kwijt te kunnen. Bijvoorbeeld een plankje boven de deur.

Een nadeel hiervan is overigens wel dat de ruimte wat kriegelig en krap kan gaan voelen. Maar dat moet je zelf maar even inschatten.

Badkamer-inspiratie-kleine-ruimte

Kastruimte op een onverwachte plek

Toegegeven, dit zal zeker niet in elke badkamer werken. Maar in sommige badkamers kun je perfect een koof plaatsen. Daardoor heb je de mogelijkheid om er leuke accessoires op te zetten (een buddha, een plantje etc). En je “verliest” de ruimte niet omdat het ook gewoon een kast is waar je je zeepjes in kwijt kunt. Vanuit het bad kun je er nog eenvoudig bij ook. Superhandig.

badkamer idee opslag

Speel met je blikveld

Is dit maar een kleine toiletruimte? Jazeker!

Maar het oog wordt zwaar bedrogen door de mooie muurstickers. Er grappig gedaan en de badkamer lijkt echt een stuk groter zo.

Badkamer-inspiratie-kleine-ruimte-decoratie

Handdoeken opbergen

Handdoeken nemen veel ruimte in beslag. Maar als je ze op een slimme manier opbergt in je kleine badkamer, dan ziet het er nog leuk uit ook.

handig badkamer ideee

Inrichten als je gaat verbouwen

Ga je verbouwen, dan is het ontwerp van je badkamer natuurlijk cruciaal. Een paar dingen die we geregeld fout zien gaan:

  • Er wordt geen rekening gehouden met hoe de deur opendraait
  • Te weinig ruimte bij het toilet, waardoor je gewoon niet lekker zit
  • Er is niet echt plek om je prettig af te drogen na het douchen

Verder had je vast zelf al bedacht dat een bad in een kleine badkamer waarschijnlijk niet past.

badkamer ontwerpen

Een douchecabine bespaart ruimte

Als je een kleine badkamer gaat inrichten, overweeg dan een douchecabine. Het fijne daarvan is dat je hem in elke hoek kwijt kunt en het doorgaans veel ruimte bespaart.

Ook hoef je weinig rekening te houden met spatwater; je staat in de cabine dus de badkamer blijft verder droog.

badkamer inrichten douche cabine

Het comfort van een inloopdouche

Ook een inloopdouche kan goed werken in een kleine badkamer. Wat ik er altijd erg mooi en stak uit vind zien is een douchegoot. Daar loopt het water netjes in weg. Zonder doucheputje in het midden sta je ook gewoon lekkerder te douchen.

De tegelzetter zal ook blij zijn met die keus, want tegels zetten die schuin aflopen naar een doucheputje is lastiger dan naar een douchegoot.

badkamermeubels sanitaireiland

Badkamer inspiratie kleine ruimte: welke tegels

Heb je een wat kleinere badkamer, ga dan voor lichte tegels. Die maken het optisch net wat groter.

Kies een grote spiegel!

De laatste tip voor dit artikel over badkamer inspiratie kleine ruimte, is dat je er altijd goed aan doet om een grote spiegel te kiezen. Of hang gewoon een extra spiegel op waar het kan.

Ook dit is een optische truc waardoor de ruimte simpelweg groter en ruimtelijker lijkt.

badkamer-voorbeelden-inloopdouche-2

Klik hier als je nog meer badkamers wilt bekijken.