Of je nu veel of weinig spullen in huis hebt, goede opbergruimte is heel erg belangrijk. Wanneer alles in huis een vaste plek heeft creëer je orde in je interieur. Je kunt alles gemakkelijk opbergen én terugvinden. Daar kun je jezelf een hoop tijd en gedoe mee besparen.

Hoe ziet jouw ideale opbergruimte er uit?

Bij het kiezen van opbergruimte zijn er verschillende dingen waar je over na moet denken, zoals:

Wat ga je opbergen?

Een kast voor kleding is immers anders dan een opbergruimte voor keukenspullen en opbergruimte in de garage verschilt enorm van een kast voor in de woonkamer. Je wil dus vooraf goed bepalen wat je gaat opbergen en waar je dat wil doen.

Hoeveel ruimte is er?

Als je weet waar je de kast gaat neerzetten (afhankelijk van wat je wil opbergen), kun je bekijken hoeveel ruimte er beschikbaar is. Zoek je een klein kastje voor naast je bed, een grote wandkast of een lage opbergruimte zoals een dressoir? Meet goed hoeveel plek er is voor de kast en houd daarbij ook rekening met eventueel openslaande kastdeuren. Ook daar moet plek voor zijn!

Welke stijl past bij je interieur?

Behalve functioneel wil je natuurlijk ook mooie opbergruimte. In de garage is dit wellicht wat minder belangrijk, maar opbergruimte binnen zou eigenlijk op moeten gaan in het interieur. Vorm, afmeting, kleur, stijl…bij dit vraagstuk gaat het vooral over wat jij mooi vindt.

Wat kost dat?

Wanneer je goed in beeld hebt wat je zoekt, is het slim ook het budget te bepalen. Zo kun je gericht zoeken en geef je niet zomaar te veel uit. Er zijn kasten voor vrijwel ieder budget te vinden en ook tweedehands opbergmeubels kunnen een optie zijn.

Kasten, dressoirs en andere opbergmeubelen

Als alle bovenstaande vragen beantwoord zijn is het tijd om te gaan zoeken naar opbergruimte die zoveel mogelijk van jouw wensen vervult. Een mooi dressoir met voldoende ruimte voor knutselspullen en gezelschapspellen bijvoorbeeld. Of een kast met schuifdeuren op de slaapkamer om alle kleding en accessoires netjes in op te bergen. En wat dacht je van die salontafel mét opbergruimte voor alle losse spulletjes in de woonkamer of een toffe boekenkast? Er zijn eindeloos veel mogelijkheden!

TIP: Kijk ook eens naar een kast op maat. Zo kun je een wandkast met schuifdeuren perfect passend kopen voor op zolder of in de slaapkamer bijvoorbeeld. Dat staat stijlvol en geeft je de mogelijkheid de beschikbare ruimte optimaal te gebruiken!