Het in vorm houden van je planten is een uitdaging voor vele plantenliefhebbers. Iedereen vind het prachtig om een mooie jungle in huis te hebben, maar niet iedereen is in staat om deze jungle in leven te houden. En er zijn er nog minder die deze plantjes ook echt in topvorm weten te houden. Om eerlijk te zijn komt er ook best wel wat kijken bij het verzorgen van planten. Het is echt niet zo simpel als het lijkt. Ze hebben de juiste voeding, voldoende water, genoeg zon en onderhoud nodig. Planten moeten regelmatig gesnoeid worden en hiervoor heb je de juiste snoeischaar nodig. Het kiezen van zo’n snoeischaar is ook niet eenvoudig: gelukkig kun je online gemakkelijk meer informatie over snoeischaren vinden. 

tuin ideeen 2017

Geef je eigen betekenis aan topvorm

Een gezonde plant is een gelukkige plant. Maar hoe ziet een plant in topvorm er dan uit? Dat kun je dus helemaal zelf bepalen. Misschien zie jij topvorm wel als een beer, een hond of een fijne stoel? Het klinkt misschien gek, maar met goede heggenscharen kun jij jouw planten elke vorm geven die je maar wilt. Hoe leuk is het om je buxus in de vorm van je favoriete dier te schapen? Het vergt dan even wat inspanning, maar het resultaat laat zien dat het zeker de moeite waard is.

Leer je planten kennen

Zoals gezegd is het onderhouden van planten lang niet zo simpel als het lijkt. Planten hebben veel aandacht nodig en daarnaast heeft elke plant een eigen ideale klimaat. Natuurlijk kun je zo’n klimaat niet altijd perfect nabootsen en dat hoeft ook niet per se, maar het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je planten de voeding, het zonlicht en het water krijgen dat ze nodig hebben. Het is daarom belangrijk om goed te onderzoeken wat voor planten je hebt en wat zij nodig hebben. Door je goed voor te bereiden, maak je het makkelijker om je planten in vorm te houden.

De gouden tips

Elke plant is anders, maar er zijn een paar richtlijnen die elke plant helpen om goed te overleven. Ten eerste moet je zorgen voor een constante temperatuur en een goede hoeveelheid water. Houd hierbij goed de grond in de gaten. Als de grond te nat is, heeft het geen zin om er water bij te gooien. De plant kan dit niet opnemen en dit werkt alleen maar averechts. Hou een oogje op bladluis en spint, dit kan zeer slecht zijn voor de gezondheid van je plant. Met deze tips kun je al een goede start maken aan jouw reis als trotse ouder van een mooie plantenfamilie. Veel succes gewenst!

hagenplant