Even snel een dekbedovertrek scoren? Daar komt meer bij kijken dan je denkt! Niet alleen qua kleur, maar ook qua dessin, materiaal en afmetingen valt er veel te kiezen. In dit artikel daarom een aantal handige tips voor jouw zoektocht naar een goed dekbedovertrek.

Ga voor iets moois

Mooi, mooier, mooist. Jouw slaapkamer verdient prachtig beddengoed. De juiste kleur dekbedovertrek heeft veel invloed op het interieur van je slaapkamer. En omdat het dé plek is waar jij ‘s avonds tot rust komt, is het belangrijk dat jij je er prettig voelt. Ga daarom voor een dekbedovertrek waar je blij van wordt. Iets dat past bij de ruimte en bij jou. Een mooie effen kleur, iets neutraals of juist een bontgekleurde print? Alles mag!

dekbedovertrek slaapkamer

TIP: Online zijn veel mooie dekbedovertrekken te vinden. Ga bijvoorbeeld voor een Yumeko dekbedovertrek voor een mooie hoes van uitstekende kwaliteit. Perfect voor iedere slaapkamer!

Kies het juiste materiaal dekbedovertrek

Dekbedovertrekken worden gemaakt van verschillende materialen. Zo kun je onder andere kiezen uit katoen, linnen, percal, satijn en microvezel. Kies in de zomer voor warmteregulerend materiaal zoals katoen of linnen. Voor extra warmte zou je in de winter kunnen kiezen voor een dekbedovertrek van flanel. Dat materiaal wordt extra snel warm, waardoor jij het ‘s nachts niet bibberend in bed ligt.

Soms wordt bij dekbedovertrekken ook het aantal TC genoemd. Dit staat voor ‘thread count’ en heeft te maken met het aantal draden dat per vierkante inch gebruikt wordt bij het maken van de stof. Hoe hoger het getal, hoe zachter en kostbaarder de stof.

dekbedovertrek slaapkamer

Dekbedovertrekken in verschillende maten

Het lijkt een inkoppertje, maar let bij het kiezen van een nieuw dekbedovertrek ook goed op de maat. De meeste winkels verkopen voornamelijk 1-persoons en 2-persoons dekbedovertrekken, maar er zijn ook dekbedovertrekken voor peuterbedden en in lits-jumeaux maten.

dekbedovertrek slaapkamer

Let ook op deze aandachtspunten

Wat je bij het aanschaffen van beddengoed gemakkelijk vergeet is om te kijken naar de instopstrook. Dit is de strook aan je dekbedovertrek die je gebruikt om de deken bij het voeteneinde in te stoppen. Sommige dekbedovertrekken hebben een dubbele doorlopende instopstrook. Er zijn ook hoezen die bij de instopstrook met een rits of knoopjes gesloten kunnen worden. Mocht je op dat gebied voorkeur hebben is het slim ook daar even extra op te letten.

dekbedovertrek slaapkamer