Aan het weer te zien kan het nooit lang meer duren voordat de lente definitief doorbreekt. De tijd dat we onze avondjes weer lekker buiten doorbrengen breekt weer aan, heerlijk! Tijd dus om ook de tuin alvast klaar te maken voor de komende warme daagjes. Ik kon niet wachten om vast wat tuin trends 2014 op te zoeken en te bundelen.

Update: lees hier een ander artikel over de tuintrends

1. Tuin trends: oud is het nieuwe modern

Steeds vaker zien we het binnen de mode en lifestyle: alles wat vroeger al eens hip was, wordt het opnieuw. Dat geldt absoluut ook voor de tuin. Denk aan toffe oude houten pallets waar je een tuintafel van maakt, of verroeste oude bakken als plantenzuil. Alles kan, niets is te gek… als het maar bij elkaar past!

2. Chique dineren in de tuin                                                           

Tot een paar jaar geleden moest je een goedkoop ogend tafelzeiltje kopen om je buitentafel mee aan te kleden. Dat hoeft niet meer. Tegenwoordig zijn er speciale tafelkleden op de markt die bewerkt zijn met een coatinglaag. Ze kunnen daarom goed tegen water en UV-straling van de zon.

Oftewel: je kan zo’n kleed met een gerust hart buiten laten liggen de hele zomer, zonder dat het er afgetrapt uit gaat zien. Ik ben niet lui, maar ik hou wel van simpele en makkelijke oplossingen voor in de tuin. Anders blijf ik mijn halve interieur naar buiten slepen… Dit is voor mij dus een uitkomst!

trends tuin 2014

Bovenstaande foto’s zijn van een webshop die erin gespecialiseerd is: Cottona.nl. Je vindt hier de tafelkleden met coating maar ook andere tuin trends 2014.

3. Vuurkorven

Sinds 2 a 3 zomers zijn ze helemaal terug van weggeweest: de vuurkorf in de tuin.

tuin trends

tuin trends 2014

En zeg nou zelf: wat is er nou gezelliger dan ’s avonds laat, als het al flink afkoelt, nog lekker met een wijntje bij de vuurkorf te zitten. Vuurkorven waren er een paar jaar geleden alleen maar voor de warmte, maar anno 2014 heb je ze in alle mogelijke designs en vormen.

Lees hier verder over leuke tuin ideeen.