Er zijn veel beroepen waarbij het raadzaam is om veiligheidslaarzen te dragen, zoals in de bouw of de bosbouw. Maar ook wanneer je als doe-het-zelver flinke klussen in en om het huis aanpakt kunnen werklaarzen een slimme keuze zijn. Zonde om tijdens een verbouwing uitgeschakeld te worden doordat er iets zwaars op je teen valt. Een beetje extra bescherming is dan mooi meegenomen. 

De beste werklaarzen

Goede werklaarzen beschermen je voeten tegen allerlei vervelende invloeden van buitenaf. Ze kunnen waterafstotend of waterdicht zijn of extra warmte bieden dankzij een bontvoering. Het belangrijkste is echter dat je kiest voor stevig schoeisel dat ook na een paar uur nog heel comfortabel zit. 

Lijkt het je wat om werklaarzen te dragen tijdens jouw volgende verbouwing in je huis of tuin? Laat je dan inspireren door onderstaande top 10 werklaarzen 2019.

#1 Sixton Montana 17

Deze multi-inzetbare veiligheidslaars is geschikt voor heren én dames. Ze hebben een hoog loopcomfort en zijn licht van gewicht. Je kunt qua afwerking kiezen voor waterafstotend of waterdicht en qua warmte voor bontvoering of Thinsulatevoering. 

#2 Dunlop Protomaster

Dunlop is misschien wel het bekendste laarzenmerk in Nederland. Van ‘gewone’ regenlaarzen tot veiligheidslaarzen met hoge normering en diverse modellen daar tussenin. Perfect als je veel buiten klust of ook in de winter lekker buiten aan de slag wil zonder koude voeten te krijgen. De Dunlop Protomaster is uitgevoerd met een stalen neus en stalen veiligheidszool en te koop voor een heel voordelige prijs.

#3 Jallatte Jalaska

De leren werklaarzen van Jallatte zijn wereldwijd enorm populair. Je kunt ze zowel in de winter als in de zomer dragen, ze zitten heerlijk en zijn verkrijgbaar met en zonder overneus en bontvoering. Die kun je dus het hele jaar door dragen tijdens het klussen. De Jalatte Jalaska werklaarzen zijn no nonsense werkschoenen die je voeten maximaal beschermen.

#4 Sixton Moena Ranger

Een werklaars die zowel veilig als mooi is. De Sixton Moena Ranger werklaarzen zijn afgewerkt met een decoratieve riem aan de buitenkant van de laars. Met deze werklaarzen kun je dus ook prima even een boodschap doen tussen het klussen door of bijvoorbeeld de kinderen van school halen.

#5 Emma Mendoza

Emma Mendoza veiligheidslaarzen zijn waterdicht en dus heel bestendig tegen nattigheid. Dat maakt ze ook heel ideaal voor tuinieren. Bovendien beschermt de overneus de laars tegen vroegtijdige slijtage wanneer je veel op je knieën zit tijdens het klussen of tuinieren. Ook voor zwaardere klussen zit je met deze werklaarzen goed. 

#6 Grisport Hound

Deze kastanjebruine werklaarzen kenmerken zich door een perfecte pasvorm en hoog loopcomfort. Ze zijn voorzien van een stevige overneus en bieden goede grip en bescherming van de voet.

#7 Jallatte Jalartic Sas

Of je nu man bent of vrouw, grote voeten hebt of kleine, de Jallatte Jalartic Sas werklaars past eigenlijk altijd. Gevoerd met imitatiebont en voorzien van een stalen neus en stalen tussenzool. De laars zorgt dus voor maximale bescherming, ook tegen scherpe voorwerpen die door de laars heen zouden kunnen prikken.

#8  Dunlop Purofort Thermolaarzen

Deze Dunlop werklaars is populair vanwege de uitstekende kwaliteit en de vloeistofdichte eigenschappen. Bovendien zorgt de Purofort technologie er voor dat de laars lichter, flexibeler en meer isolerend is.

#9  Buckler B701

Een werklaars die er alles aan doet om jouw voeten te beschermen tegen gevaren van buitenaf. Kou, water en scherpe objecten maken geen schijn van kans wanneer je deze werklaarzen draagt tijdens de verbouwing in huis of het opknappen van je tuin.

#10  Elten Will

Werklaarzen die nét dat beetje extra bieden. Zoals een reflecterend vlak op de schacht voor betere zichtbaarheid en een huidvriendelijke wintervoering bijvoorbeeld. Ideale werklaarzen voor veel verschillende typen voeten.

De meest geschikte werklaars voor jou

Welke werklaarzen het beste bij jou passen hangt natuurlijk af van de klussen die je uitvoert en de omgeving waar je die klussen doet. Lees je dus voor je aankoop goed in en vergelijk de werklaarzen uit onze top 10 om te bepalen welke werklaars het meest geschikt is voor jou.

Wat is de eerste klus in huis die jij gaat aanpakken op je nieuwe werklaarzen?