Ben je op zoek naar een nieuwe eettafel die zowel stijlvol als praktisch is? Dan is de Deens ovale tafel misschien een perfecte match. Deze nieuwe trend combineert Scandinavische eenvoud met een unieke vorm, waardoor de eethoek direct een sfeervolle uitstraling krijgt. In dit artikel ontdek je alles over de Deens ovale eettafel, van wat het precies is tot hoe je het mooi kunt stylen in jouw interieur.

Wat is een Deens ovale tafel?

Een Deens ovale tafel is een subtiele twist op de standaard ovale vorm. Waar een standaard ovale tafel breed is in het midden en afloopt in een duidelijke punt, heeft de Deense variant een afgevlakte hoek. In plaats van een smalle punt zijn de ovale uiteindes dus een stuk breder. Hierdoor krijgt de tafel een moderne en gestroomlijnde look, terwijl het ook de zachte vorm van een ovale eettafel behoudt. Het is een unieke combinatie!

Deens ovale eettafel op maat

Tegenwoordig kun je veel mooie eettafels op maat laten maken, dus ook eentje met een Deens ovaal tafelblad. Het grote voordeel hiervan is dat je het helemaal naar wens kun samenstellen. Of je nou een massief houten blad wilt combineren met een stoer onderstel of juist op zoek bent naar een chic resultaat met marmer. Door te kiezen voor maatwerk zorg je ervoor dat de nieuwe eettafel perfect past bij je woning, de beschikbare ruimte en de functionaliteit die je zoekt.

Voordelen van Deens ovale tafels

De Deens ovale eettafel biedt een unieke uitstraling die je niet snel zult vinden in standaard rechthoekige of ronde tafels. Ovale vormen ogen zachter en creëren een uitnodigende sfeer in je eetkamer of leefkeuken. Een specifiek voordeel van de Deens ovale vorm is dat je aan beide kanten makkelijk een extra stoel kwijt kunt. Dit maakt het ideaal voor zowel romantische diners als grote gezelschappen. Daarnaast is de compacte vorm perfect voor kleinere eetkamers, omdat het relatief weinig ruimte in beslag neemt en toch veel zitplaatsen biedt.

Voordelen van Deens ovale tafels

Styling tips voor de eettafel

Het stylen van een Deens ovale eettafel kan op verschillende manieren. Combineer het met stoelen in dezelfde Deense stijl voor een samenhangende look of ga juist op zoek naar interessante tegenhangers. Wanneer je kiest voor mooie materialen en een stijlvol onderstel, heeft de tafel nauwelijks extra decoratie nodig om te kunnen stralen in je interieur.

Waar op te letten bij aanschaf

Denk bij de aanschaf van deze musthave goed na over het formaat en het aantal stoelen dat je eromheen wilt plaatsen. Er moet voldoende ruimte zijn en het geheel moet niet te krap ogen. Let ook op het materiaalgebruik en de kwaliteit van zowel het ovale blad als van het onderstel. Investeer in hoogwaardige producten om zo lang mogelijk te genieten van deze tijdloze tafel.

Staat de Deens ovale eettafel ook al op jouw verlanglijstje?