Een verwarming is iets wat we allemaal nodig hebben. In het koude klimaat waar wij in leven kunnen we niet zonder verwarming in huis. De grote trend op het gebied van verwarmingen is al enkele jaren vooral gebaseerd op duurzaamheid. Ook in 2015 zet deze trend zich voort. Duurzamer je huis verwarmen is namelijk niet alleen goed voor het milieu maar ook financieel aantrekkelijk. Verder zijn er nog een aantal verwarming trends voor 2015 die we herkennen en in dit artikel zullen bespreken.

Duurzame trends

Door de wisselende energieprijzen en de invloed die ons energieverbruik heeft op het milieu, verkiezen meer en meer mensen ervoor om minder afhankelijk van energie te worden. Dit is goed voor het milieu omdat je minder co2 uitstoot veroorzaakt, maar ook beter voor je portemonnee omdat je minder energie hoeft af te rekenen als je minder verbruikt.

Laten we alle duurzame trends op het gebied van verwarmingen eens op een rijtje zetten.

HR ketels

De laatste jaren zijn er enorme sprongen gemaakt wat betreft het rendement van ketels die ons huis verwarmen. De moderne HR ketels halen ongeveer 100% rendement uit de energie die er gebruikt wordt. Meer rendement uit energie heeft natuurlijk een lager energieverbruik tot gevolg.

Slimme thermostaat

Een slimme thermostaat is inmiddels in veel huishoudens in Nederland terug te vinden. Niet alleen kan deze thermostaat ervoor zorgen dat je energieverbruik omlaag gaat door je huis meer efficiënt te verwarmen, maar het vergroot ook het gemak.

energie

Er zijn namelijk thermostaten te verkrijgen die je in staat stellen om via je telefoon de verwarming thuis aan te zetten zodat je in een lekker warm huis arriveert.

Zonneboilers

De meeste energie in Nederlandse huishoudens gaat verloren aan het verwarmen van water. Voor bijvoorbeeld de douche, bad of afwas, maar natuurlijk ook het water dat door de centrale verwarming heen stroomt.

Via een zonneboiler op het dak kan je zonne-energie gebruiken om het water in huis op te warmen. Hierdoor bespaar je in het gasverbruik en zonne-energie is natuurlijk ook een stuk duurzamer.

Design trends

De trends op het gebied van verwarmingen beperken zich niet alleen tot de duurzaamheid van een verwarming. Zoals je gewend bent van trends die te maken hebben met het interieur hebben deze ook betrekking op het design aspect.

Nu is het design van een ketel niet zo belangrijk aangezien deze vaak ergens verborgen op de zolder hangt. Een onderdeel van de verwarmingsinstallatie die zich echter wel in het zicht bevindt is de radiator.

Design radiatoren

In ieder huis zijn de radiatoren duidelijk zichtbaar. Hier komt immers de warmte vandaan wanneer warm water door de centrale verwarming door het huis wordt verspreid. Vaak zijn radiatoren lelijke en saaie voorwerpen die dan ook in de meeste woning worden verborgen achter een verwarmingsbak.

verwarming

Dit is echter niet perse nodig. Er zijn namelijk design radiatoren verkrijgbaar die mooi staan in een woning en die meer als een aandachtspunt van je woonkamer gezien kunnen worden.

designradiator 3 designradiator 2 designradiator

Design radiatoren zijn er in alle soorten en maten. De verschillende varianten radiatoren die verkrijgbaar zijn lopen enorm uiteen. Bijvoorbeeld radiatoren die verticaal hangen of radiatoren in de gekste vormen en kleuren. Met een design radiator is het niet langer nodig om die oude saaie radiator uit het zicht te verbergen.

mooie verwarming

In tegendeel een radiator kan zo mooi vormgegeven zijn dat je deze juist graag in het zicht wilt tentoonstellen. Met een simpele design radiator geef je je huis meteen een heel ander design en karakter. Dit zijn immers veranderingen aan het interieur die je bij niet veel andere huizen tegenkomt.