Eén van de trends op het gebied van vloeren zijn gietvloeren. Je komt deze naadloze vloeren inmiddels overal tegen. Het ziet er strak, gelikt en helemaal van deze tijd uit.

In dit artikel vertellen we je graag wat meer over deze trendy vloer.

Stijlvol, stoer en duurzaam

Of er nu een badkamer, een restaurant, een woonkamer, een kantoor of een fabriekshal van een nieuwe vloer moet worden voorzien; woonexperts zijn in de ban van de gietvloer. Het maken van een gietvloer heeft wellicht wat voeten in aarde, maar het resultaat is stijlvol, stoer en duurzaam.

Ben je toe aan een nieuwe vloer, dan is een gietvloer dus zeker het overwegen waard.

Eindeloos veel keuze

First things first, een gietvloer van PU is gewoon ontzettend mooi. Het vloeroppervlak is heel gelijkmatig en heeft geen randen of naden. Hierdoor creëer je een mooie eenheid in je interieur. Daarnaast zijn PU gietvloeren ook nog eens leverbaar in eindeloos veel kleuren (alle RAL en NCS kleuren).

Van minerale gietvloeren met een natuurlijk karakter en gietvloeren met een industriële betonlook tot speelse gietvloeren met flakes… er is gegarandeerd een kleur én stijl die past bij jouw woonwensen!

Onderhoud PU gietvloer

En dan het onderhoud: een makkie!

Het scheelt al een heleboel dat een gietvloer van PU water- en vloeistofdicht is. Valt er een glas wijn of een kopje koffie om, dan is er dus ook niets aan de hand. Het dagelijkse onderhoud doe je gewoon met een stofzuiger met zachte borstel en voor een iets grondige poetsbeurt kun je dweilen met schoonmaakmiddel die je PU gietvloer weer laat glanzen.

Even geduld!

Het gieten van een gietvloer laat je natuurlijk over aan professionals. En dan nog is het een flinke klus. Indien nodig wordt de vloer eerst geëgaliseerd. Na het aanbrengen van een primer en een epoxy schraplaag voor ontluchting kan de PU worden gegoten.

Op dag 4 wordt de vloer afgemaakt met een toplaag voor extra goede bescherming.

Vloer klaar? Dan moet ‘ie nog wel 3 dagen uitharden voor je weer naar binnen mag. 

Het duurt dus even voor je vloer klaar is en in die tijd kun je je huis of kantoor niet betreden. Maar eenmaal uitgehard is de nieuwe gietvloer wel klaar voor heel veel woon- of werkplezier.