Tuin ideeen opdoen kan prima in de herfst of in de winter. Het weer is er misschien nog niet helemaal naar, maar het einde van de winter komt wel weer in zicht. Hoewel het in de winter natuurlijk knus is met de gordijnen dicht en lekker op de bank onder een kleedje, breekt binnenkort de tijd weer aan om lekker naar buiten te gaan.

Ik heb al allerlei tuin ideeen opgedaan waarmee ik niet kan wachten om ze uit te voeren. Hierbij wat tips en tuin ideeen om ook jouw tuin sfeervol in te richten.

tuin ideeen opdoen
Heerlijk zo’n groene tuin. In dit artikel lees je alles over mijn tuin ideeen 2017

Binnen- en buitenruimte lopen in elkaar over

Ruimte optisch groter laten lijken, dat is niet echt een tijdelijke trend te noemen maar komt altijd van pas.

Vooral de vloer speelt hierbij een grote rol. Zowel de ruimte binnen als buiten lijken groter wanneer de vloeroppervlakte in elkaar over lijkt te lopen.

Heb je binnen een mooie houten vloer? Kies dan een soortgelijke kleur voor het terras in de tuin. Een kunststof vlonder is iets dat steeds meer toegepast wordt in tuinen. Toch een mooie natuurlijke uitstraling, maar wel veel duurzamer dan hout en minder onderhoudsgevoelig.

Tuin ideeen opdoen: Lekker loungen

De tuin is een plaats waar je bij uitstek moet kunnen relaxen. Dat geldt in elk geval voor mij persoonlijk.

Lekker in de zon of ’s avonds met een goed boek of vrienden vliegt de tijd voorbij. Belangrijk hiervoor zijn natuurlijk meubels die fijn zitten.

tuin ideeen
Enorm populair de afgelopen jaren; de loungeset

Romantische bankjes of bistrosetjes, een stoere steigerhouten zithoek, een ‘hangmat’ gemaakt van een pallet aan een boom of een mooie natuurlijke boomstamtafel om aan te eten.

Welke stijl je ook kiest, maak het comfortabel!

Tuin ideeen voor sfeervolle verlichting en verwarming

Tuinverlichting heeft meerdere doelen. Uiteraard is het praktisch, vooral bij de zithoek, langs een pad en bij de buitendeur.

Daarnaast speelt het ook een grote rol bij het creëren van sfeer. Vrolijk gekleurde balletjes bijvoorbeeld, of de staande lampen die erg lijken op interieurlampen. Fijn dat tegenwoordig veel voorzien is van LED en werkt op zonne-energie. Geen bedrading nodig en het scheelt in energieverbruik.

Een gaaf effect geeft het, als je spots van onderen op het groen in je tuin richt.

tuin ideeen verlichting
Verlicht het groen in je tuin

Wanneer het ’s avonds wat frisser is, kun je met tuinverwarming toch lekker buiten blijven zitten. En wat is er sfeervoller dan een knapperend haardvuurtje? Bij HomingXL.nl vindt je mooie vuurtafels en -korven.

Tuin ideeen opdoen; bekijk planten, en overweeg een moestuin

Vorig jaar zagen we al dat tuinen weer groenrijker werden, ook kleine tuinen.

Groene planten geven met een natuurlijke uitstraling vooral rust en vrolijke kleuren zorgen voor een blij gevoel. Planten en bomen kunnen als functionele bijkomstigheid ook nog eens natuurlijke beschutting creëren, bijvoorbeeld rond een pergola bij de eethoek of door overhangende takken.

tuin ideeen zitplek
Omring je zitplek met groen en verse kruiden

Meerdere supermarktketens hebben vorig jaar slim ingespeeld op de trend om zelf kruiden, groenten en fruit te kweken.

Na hiermee vorig jaar wat geëxperimenteerd te hebben, kun je dit jaar met meer ervaring aan de slag. In maart kunnen de eerste zaden alweer de grond is, dus maak die kweekbak of het stukje grond maar alvast weer klaar om te zaaien.

Wil je na deze tuin ideeen wat inspiratie opdoen voor in de tuin, lees deze tuin ideeen uit 2016 eens.