Nu het voorjaar toch doorgebroken is, word ik altijd enthousiast om mijn tuin aan te pakken! Je huis heb je vast al helemaal in voorjaarssferen gebracht dankzij de tips op interieur-ideeen.com. Nu is het tijd om met de tuin inrichten te beginnen.

Tuin inrichten: inside out

Hoe kun je je tuin inrichten zodat het er aantrekkelijk genoeg is om er lekker te gaan zitten in de zomermaanden? Simpel: door binnen naar buiten te verplaatsen. Niet letterlijk natuurlijk, je mag de televisie en het bankstel gewoon laten staan. (al ben ik zo gek om de tv op een zomeravond lekker naar buiten te halen)

Het is wel leuk om de sfeer van binnen ook buiten toe te passen. Je kunt je tuin inrichten met dezelfde stijl. Zo wordt je tuin of balkon een verlengstuk van de woonkamer, waardoor het ook meteen een stuk groter lijkt! Als je een heel romantisch interieur hebt, is het een leuk idee om die sfeer ook in de tuin door te voeren. Maak bijvoorbeeld gebruik van een romantisch voile gordijn in plaats van een vliegengordijn. Als je een heel strak interieur hebt, is het mooi om ook de tuin strak te houden. Ga dan voor strakke betegeling en meubels in kubusvorming.

Tuin inrichten met accessoires

Door binnen en buiten dezelfde planten en accessoires te gebruiken creëer je eenheid. Maak gebruik van planten die je zowel binnen als buiten neer kunt zetten, zoals hortensia’s en lavendel. Om het ‘binnengevoel’ toe te passen kun je ook vazen met snijbloemen buiten neerzetten. Ook kaarsen kunnen zowel binnen als buiten. Zet ook in de tuin eens dienbladen met kaarsen neer en hang een mooi canvas aan de schutting of tuinmuur. Het is wel iets bewerkelijker, maar je zou zelfs binnen en buiten dezelfde kussens neer kunnen leggen. Deze moet je natuurlijk wel naar binnen halen als het begint te regenen. Bij veel winkels verkopen ze ook vloerkleden die je buiten kan gebruiken. Leuk om het terras mee aan te kleden!

Dakje erop

Als je een iets groter budget hebt is het ook een leuk idee om een soort veranda te maken. Dit kan al heel gemakkelijk door een stevige canvas lap over je balkon of terras te spannen. Hierdoor blijf je ook bij lichte regenbuitjes lekker buiten zitten. Je maakt het romantische sfeertje af met een paar mooie lantaarns of lampen. Omdat de warmte onder zo’n zelfgemaakt afdak lekker blijft hangen, is het lang comfortabel buiten zitten! Onder je afdak kun je natuurlijk gewone tuinmeubels zetten, maar als je het echt sfeervol aan wilt kleden ga je voor lage kussens of een mooi oud Frans ledikant. Kussens erin, klamboe eromheen en jouw chillspot voor komende zomer is klaar!