Zodra het weer het even toe laat, zitten de meeste mensen graag lekker in de tuin. Het buitenleven trekt ons, maar het onderhouden van een tuin waar je het hele jaar door in kunt relaxen kan lastig lijken. We geven je graag een aantal handige tuintips waardoor je het hele jaar van je tuin kunt genieten.

Met kunstgras heb je altijd een strak gazon

Een grasveld in de tuin is in Nederland enorm populair! Het frisse groen geeft direct veel kleur aan de tuin. Bovendien is een grasveld in de achtertuin de ideale speelplek voor (kleine) kinderen. Toch is het vaak een beste klus om een grasveld ook echt mooi te houden. De oplossing: kunstgras. Dat ligt er altijd keurig verzorgd bij én is perfect voor de kinderen.

Picknicktafel Douglas hout op kunstgras
Deze picknicktafel van Douglas hout staat op een mooi kunstgazon

Iedere dag perfect weer voor een overdekte barbecue

Het is ieder jaar weer afwachten wanneer de barbecue aan kan. En heb je het vlees net op het rooster liggen, dan kan het ineens alsnog gaan regenen. Vervelend…behalve als je een afdak in de tuin hebt. Een veranda aan de schuur of een overkapping boven je terras zorgen er voor dat jij het hele jaar door het lekkerste vlees klaar kunt maken op de barbecue.

overdekt barbecuen in de tuin
Onder een overkapping kun je ook prima barbecuen als het regent

Gebruik materialen die lang mee gaan

Het lijkt een inkoppertje, maar het gebruik van duurzame materialen zorgt er voor dat je spullen lang mee gaan. Schuttingen, tuinmeubilair en overkappingen van kwalitatief hout gaan 10-15 jaar mee. Als je doorrekent wat je per jaar kwijt bent, is dat vaak nog voordeliger ook.

Op zoek naar meubels, schutting panelen, plantenbakken van duurzaam hout? Het assortiment Douglas hout bij Homingxl biedt een ruime keus. Liever zelf iets maken? Dan kun je er ook planken, balken, palen en rabatdelen van Douglas hout bestellen.

tuinhout meubels

Stijlvol beschutting is praktisch én mooi

Een schutting is vaak een noodzakelijk item in onze tuin. De tuingrens moet worden gemarkeerd en het liefst zitten we ook niet in het zicht van onze buren. Maar wist je dat een schutting je tuin ook extra mooi kan maken?

Eén van onze tuintips waar je echt blij van wordt is dan ook: Kies niet voor ‘de eerste de beste’ schutting, maar zoek een tuinafscheiding in een stijl of kleur die écht iets toevoegt aan je tuin.

Tuintips: Tuinaccessoires zorgen voor kleur
Een vrolijk plantenpotje op tafel zorgt voor extra kleur in de tuin

Accessoires zorgen voor kleur in de tuin

Als het op de tuin aan komt, vergeten we vaak één ding: accessoires. En dat is jammer, want met een paar simpele accessoires kun je veel kleur, sfeer, stijl en vrolijkheid toevoegen aan je tuin.

Denk bijvoorbeeld aan vazen, kaarsen, een tuincanvas, lantaarns en kleurige kussens. In no-time is je tuin een stuk gezelliger. En zijn de bloemen uitgebloeid? Dan geven je accessoires nog steeds kleur aan je tuin!

Welke van deze tuintips zouden jouw tuin een echte boost geven?

Gebruik bovenstaande tuintips en geef je tuin een opknapbeurt. Dan kun je er de komende jaar weer heerlijk genieten van het mooie – en minder mooie – weer.