Dat typografie meer is dan ‘een paar letters op papier’ weten we al lang. Letters, woorden, pakkende zinnen en mooie quotes duiken steeds vaker op als wanddecoratie. Typografie in je interieur in dan ook een perfecte manier om je inrichting nét dat beetje extra te geven.

Eindeloos veel materialen en stijlen

Wanneer het aankomt op typografie in je interieur is er in iedere stijl meer dan genoeg keus. Van grote houten letters en krachtige lettertypes tot kleurrijke ansichtkaarten met sierlijke lettertjes en alles daar tussenin. Letters in interieur kunnen van hout zijn, maar ook van beton, papier, karton of aluminium. Vooral dat laatste materiaal leent zich goed voor een letter met verlichting. Typografie kan strak en modern zijn of landelijk en robuust. En ook qua kleur kun je eindeloos variëren.

Typografie in je interieur

Typografie in je interieur geeft je huis karakter

Niet zomaar karakter, jóuw karakter. Want de letters, het woord of de tekst die jij kiest zeggen iets over jou. Zelfs als een quote jou niet persoonlijk kenmerkt, zal een bezoeker de tekst wel direct aan jou linken. Bij opvallende of grote typografie kun je er op rekenen dat mensen er naar vragen. Dat kan tot leuke gesprekken leiden, maar het is dus wel handig om er vooraf over na te denken waarom je voor een bepaalde typografie decoratie kiest.

Typografie in je interieur

Kleine details of indrukwekkende eyecatchers

Wil je subtiel gebruik maken van typografie in je interieur, ga dan voor kleine details. Een kussentje met typografie, een paar ingelijste ansichtkaarten aan de muur of een enkele letter op je dressoir. Typografie leent zich ook bijzonder goed als blikvanger in huis. Daarvoor zul je wel voor wat grotere decoratie moeten kiezen. Denk aan een volgeschreven muur met een mooie quote of een groot typografisch kunstwerk dat ingelijst boven de bank hangt.

Typografie in je interieur

Inspiratie voor unieke typografie decoratie

Zoek je iets uniekers dan een standaard kunstwerk vol letters en gebruik je liever geen quotes die al bij duizenden anderen aan de muur hangen? Laat je dan inspireren door onderstaande voorbeelden en ga aan de slag met jouw eigen typografie (muur)decoratie.

Typografie in je interieur
Grote oude fabrieksdeur
Typografie in je interieur
Hier kun je niet omheen…
Typografie in je interieur
Letters op plantenpotjes

Muurstickers

Met een muursticker kun je natuurlijk ook heel veel doen met teksten. Deze hierboven is gespot bij meermetstickers.nl

Accessoires

Je kunt ook voor accessoires met typografie gaan,

Een kussen met typografie
tuinposter typografie
Of deze tuinposter!

Dit zijn Zusss woonaccessoires, deze en meer zijn te vinden bij Designio.