Een vaas voor in je interieur is een van die dingen die je eigenlijk nooit genoeg kunt hebben. Natuurlijk om je bloemen in te zetten, maar met vazen kun je zoveel meer!

In verschillende seizoenen kun je verschillende vazen vullen met tijdsgebonden attributen. Denk aan dennenappels in de herfst, kerstballen met kerst, (nep)cadeautjes met Sinterklaas, paaskuikens en eitjes met pasen en ga zo maar door.

De Vazenfabriek

Ik kwam onlangs in contact met de initiatiefnemer  van de Vazenfabriek. Ze is in 2012 afgestudeerd als beeldend kunstenaar aan ArtEZ met een expositie van handgemaakte porseleinen vazen. En aangezien ze daar meer mee wilde doen is de De Vazenfabriek gestart. Een leuk concept als je het mij vraagt.

Haar vazen zijn handgemaakt en zijn vervaardigd uit porselein met pigment en bestaan hierdoor volledig uit natuurlijk materiaal. Het is best een bijzonder product omdat elke vaas handgemaakt is. Daardoor zijn er geen twee vazen hetzelfde.

De mallen voor het gieten van de vazen zijn gemaakt door de beeldend kunstenaar. De vazen zijn dus nergens anders verkrijgbaar, wat het tot een heel bijzonder product maakt.

vazen

De vazen worden gemaakt in vier kleuren; turquoise, blauw, groen en roze. Daarnaast kun je kiezen tussen een effen kleur, gemarmerd en mat of glanzend. Ik heb zelf binnenkort een roze glanzende vaas staan. Wat ik erin wil doen weet ik nog niet, maar zoals ik al zei; van vazen heb ik er nooit genoeg!

Nieuwsgierig geworden? Kijk snel op www.vazenfabriek.nl!