Heb je op je slaapkamer (of zolderkamer) een Velux dakraam? Dan is een goede verduistering ongetwijfeld een van je wensen. Helemaal in de zomer als het in de ochtend rond 4.30 al licht wordt. Een Velux rolgordijn biedt de perfecte uitkomst, en hier lees je waarom zo’n rolgordijn een goede keus is.

velux rolgordijn
Een schuin dak op de slaapkamer of zolderkamer verduisteren kan perfect met een rolgordijn van Velux.

Verduisteren met een Velux rolgordijn

Je kunt je waarschijnlijk voorstellen dat als je een normaal gordijn hebt, er altijd wel wat licht langs komt. Bovenaan, onderin of langs de zijkanten…

Het voordeel van een Velux rolgordijn is dat deze type gordijnen, echt het complete raam bedekken.

Uit eigen ervaring kunnen we dan ook zeggen dat je er echt niets van merkt als de zon inmiddels is opgekomen. Ideaal dus voor mensen die (soms) ’s nachts werken.

Het ophangen is overigens per rolgordijnen in 10-20 minuten voor elkaar. De eerste duurt misschien iets langer omdat het dan iets meer uitzoekwerk is. Moeilijk is het zeker niet.

Voordelen van een Velux verduisterend rolgordijn

De grootste pluspunten van een Velux rolgordijn:

  • Nog maar eens herhalen: beter verduisteren kan haast niet
  • Het gaat ontzettend soepel
  • Het Velux dakraam rolgordijn straalt kwaliteit uit
  • Je kunt hem op alle denkbare hoogtes zetten
  • In heel veel kleuren verkrijgbaar

Zijn je dakramen heel erg hoog, dan heb je speciale verlengstukken om de rolgordijnen tot bovenaan door te duwen. Zo’n verlengstuk kun je ook gebruiken om het raam open- en dicht te kantelen.

Voor de zolderkamer

Voor de zolderkamer is een Velux rolgordijn ook ideaal. Als je een schuin dak hebt, dan is het uiteraard niet handig als je er gordijnen voor hangt, aangezien die dan heel ver van de ramen zelf af komen te hangen.

Een Velux rolgordijn zit, zoals je hieronder ziet, strak tegen het raam aan.

Frequente bezoekers van interieur-ideeen.com weten inmiddels hoe leuk het is om een kleur te herhalen. Zoals je op bovenstaande foto ziet, is de kleur van de banken leuk gematcht met de kleur van het Velux dakraam rolgordijn.

En uiteraard, het kussentje matcht weer goed met het tafeltje.