Gek op de industriële interieurstijl? Wij ook! En daar horen natuurlijk ook stoere lampen bij. Maar wat maakt een lamp nou geschikt voor jouw favoriete woonstijl? In dit artikel lees je meer over industriële lampen.

Een lamp van formaat

In industriële interieurs kan een lamp echt een blikvanger zijn. Een grote hanglamp boven de eettafel, een opvallende vloerlamp naast de bank of een stevige tafellamp op het dressoir bijvoorbeeld. Deze lampen zijn niet alleen bedoeld voor verlichting, maar als statement in jouw woonkamer.

TIP: In een industrieel interieur mag je best wat lef tonen. Het is juist dat stoere, gedurfde tintje dat jouw interieur trendy en uniek maakt. Gewoon doen dus, zo’n grote stoere lamp in de keuken of woonkamer!

Lekker robuust

Om een stoere, robuuste uitstraling te creëeren is naast het formaat ook het materiaal van industriële lampen van groot belang. Metaal en grove houtsoorten, gecombineerd met grote schroeven, scharnieren of zwarte kettingen maken dat je niet om een lamp heen kan. Een robuuste industriële lamp mag er zijn in jouw interieur!

Industrieel en tijdloos

Dat design tijdloos kan zijn blijkt maar weer uit de populariteit van industriële lampen. Die stammen namelijk eigenlijk nog uit de tijd dat er daadwerkelijke grote, stevige lampen nodig waren om fabriekshallen te verlichten. Gelukkig kan er thuis een wat minder fel lampje in.

En wat dacht je van een lichtbron met een bijpassend design? Een ledlamp met het uiterlijk van een ouderwetse gloeilamp bijvoorbeeld. Die doen het goed in jouw industriële lampen!

Bijzondere exemplaren

Ben je op zoek naar industriële lampen die écht opvallen? Kijk dan eens naar lampen met betonlook, een uittrekbare schaarlamp of een lamp met een bijzondere vorm van metaaldraden rondom. In de collectie van Directlampen.nl vind je vast iets wat je aanspreekt!

TIP: Zorg dat jouw unieke lamp qua kleur en/of materiaal wel matcht met ander meubilair of accessoires in de ruimte. De lamp mag opvallen, maar hoeft zeker geen buitenbeentje te zijn…

Meer weten over het kiezen van verlichting voor jouw interieur? Check dan zeker ook even deze 5 handige tips voor je verlichting.