Heeft u een nieuwe visgraatvloer laten leggen en wilt u deze zo goed mogelijk beschermen tegen krassen, deuken en andere beschadigingen? Dan geven we u in deze blogpost allerlei handige tips! Lees hier hoe u uw vloer beschermd zodat hij zeker nog jarenlang mee gaat!

visgraat vloer

De voordelen van een visgraatvloer

Visgraatvloeren zijn vandaag de dag niet meer uit de interieurwereld weg te denken. Ze zijn supermodern en geven uw woning een speels en warm karakter. Er zijn visgraatvloeren in allerlei verschillende materialen, zo kunt u voor een visgraatvloer van pvc, laminaat of bijvoorbeeld parket gaan. Omdat ze beschikbaar zijn in allerlei materialen, is er altijd wel een vloer die past bij uw budget! Bent u nog op zoek naar een vloer voor in uw woning? Klik hier om de collectie van floorlife te bekijken en bewonder het ruime assortiment zelf!

Vloer aangeschaft, en nu?

Heeft u een mooie vloer gekozen voor uw woning en wilt u nu weten hoe u ervoor zorgt dat deze vloer zo lang mogelijk mooi blijft? Laten we dan snel beginnen met het geven van praktische tips. Allereerst kunt u ervoor kiezen om een speciale coating over de vloer aan te brengen. Dit kan worden gedaan door experts wanneer de vloer wordt gelegd. Wanneer u dit toentertijd niet heeft gedaan, kunt u er altijd nog voor kiezen om dit nu wel te laten doen. De toplaag die wordt aangebracht is gelijk een zeer goed beschermmiddel tegen krassen en deuken. Het zorgt ervoor dat de vloer kleurvast is en veel langer mee zal gaan!

Het juiste onderhoud is van belang

Vervolgens is het van belang om de vloer op de juiste manier te onderhouden. Hierbij is bijvoorbeeld de materiaalkeuze belangrijk. Kies voor schoonmaakmiddelen en apparatuur die aansluiten bij het type vloer dat in uw woning ligt. Een houten vloer heeft weer een hele andere behandeling nodig dan een vloer van pvc. Wanneer u twijfelt, kun u uzelf het beste laten adviseren door de experts. Heeft u bijvoorbeeld voor een Floorlife visgraat vloer gekozen? Dan kunt u hier ook weer terecht voor passend advies!

Voorkomen is beter dan genezen

Ook is het belangrijk om krassen en deuken zoveel mogelijk te voorkomen. Dit kunt u doen door een goede schoonloopmat aan te schaffen. Zo wordt vuil dat krassen kan veroorzaken, verwijdert van uw schoenen en loopt u het niet meer mee naar binnen. Ook kunt u ervoor kiezen om binnen op sloffen te lopen en uw schoenen in de gang te laten staan. Verder is het nog een idee om viltjes onder de poten van uw meubels te plaatsen. Deze zorgen ervoor dat er minder snel krassen ontstaan bij het verschuiven van meubilair.