Ga je kopen of huren… Eén ding waar je rekening mee moet houden is: de vloer!

Een oneffen vloer is een doorn in het oog van elke huiseigenaar en huurder. Enerzijds ziet het er lelijk uit, anderzijds kan het met de jaren een gevaarlijk struikelblok worden. Bijvoorbeeld in oude gebouwen: het grootste probleem met oude gebouwen is de verouderde vloer. In veel oudere huizen is de vloer verouderd en niet meer waterpas. Tegenwoordig kunnen doe het zelvers vloeren egaliseren met egalisatiemiddel. En dat is een goed idee wanneer je investeert in een vakantiehuisje!

Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden als het gaat om vloeren, elk met verschillende eigenschappen waardoor ze geschikter zijn voor bepaalde soorten oppervlakken. Een vloer verharden is bij vrijwel iedere vloer wel een goed idee, een gietvloer verharden met epoxy giethars is aan te raden!

Epoxyhars is een type vloer dat wordt gebruikt voor zowel commerciële als residentiële vloeren.

Het wordt vaak kortweg “epoxy” genoemd. Epoxy gietharsvloeren zijn meestal gemaakt van een mengsel van epoxyhars en verharder en bevatten kleurpigmenten en andere additieven om de gewenste esthetiek te creëren. Ze zijn bestand tegen water, olie, chemicaliën en hitte. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor vakantiehuisjes die vaak verhuurd worden. Epoxyhars is een essentieel materiaal in de bouwsector omdat het zowel in commerciële gebouwen als in woonhuizen kan worden gebruikt.

Een gietijzeren vloer vormt de vormgevende basis voor jouw interieur. Gietijzeren vloeren worden steeds meer gebruikt in de moderne binnenhuisarchitectuur, zowel in huizen en kantoren als in openbare gebouwen. Gietvloeren zijn meestal gematteerd en meestal in heel lichte kleuren aangebracht. Bij gietijzeren vloeren staan comfort, uitzicht en onderhoudsgemak voorop.

Hoe kies je welke epoxyhars het beste bij de vloer van jouw vakantiehuisje past?

Epoxyhars is een veelzijdig, duurzaam en glad materiaal dat kan worden gebruikt om een verscheidenheid aan oppervlakken te maken. Het oppervlak van de epoxyhars is glad en niet-poreus, wat betekent dat er geen vloeistoffen of vuil in het harde oppervlak kunnen doordringen.

Wat zijn de voordelen van gietvloer epoxyhars?

Als vloermateriaal biedt epoxyhars de duurzaamheid en bescherming waarnaar in de meeste commerciële en industriële omgevingen wordt gezocht. Epoxyhars is een van de nieuwste en meest geavanceerde composietharsen die op de markt verkrijgbaar zijn. Epoxy heeft ook een lage krimp na uitharding, wat het mogelijk maakt om precisievormstukken te maken met relatief weinig materiaalverspilling

De juiste gietvloer epoxyhars kiezen voor jouw vakantiehuis

Epoxyhars gietvloer is een van de meest populaire vloeropties omdat het eenvoudig te installeren is, er geweldig uitziet en het minst duur is. Er zijn twee hoofdtypen epoxyhars gietvloeren:

Lineaire epoxyhars gietvloer – lineaire epoxyhars gietvloer is zeer duurzaam met een hoogglans afwerking. Het nadeel van dit type vloer is dat het niet zo eenvoudig te installeren is als sommige andere soorten.

Standaard gietvloer van epoxyhars

Een standaard gietvloer van epoxyhars is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren zonder glansafwerking. Het biedt niet dezelfde duurzaamheid als lineaire gietvloeren van epoxyhars, maar is gemakkelijker te installeren, voor de doe het zelvers een ideale oplossing!