Een natuurstenen vloer is perfect voor binnen als je hoge kwaliteit en een luxe uitstraling
wilt. En wordt de vloer goed bijgehouden, dan heeft deze ook die prachtige glans als
kenmerk.

Heb je een marmeren vloer en wil je weten wat je moet doen om die glans te
behouden of wil je vooraf informatie over wat het onderhoud vloer inhoudt, lees dan dit
stappenplan:

  1. Het proces van marmer polijsten begint met het slijpen van de vloer met gediamanteerde schijven. Hierdoor worden krassen in de vloer verwijderd, de voegen weer schoon- en gladgemaakt, hoogteverschillen gelijkgemaakt en ruwe kantjes aan de stenen oppervlakte verwijderd.
  2. Na de eerste stap heeft de vloer geen luxe uitstraling, maar oogt deze grof en kleurloos. Hierna wordt de oppervlakte geschuurd met een steeds fijnere korrel.
  3. Als de vloer met de fijnste korrel is geschuurd, is de vloer ‘gezoet’. De vloer heeft nu eer glans, is behoorlijk glad en het marmer krijgt zijn natuurlijke kleur en tekeningen weer terug.
  4. Met polijstpoeder wordt de vloer vervolgens afgewerkt. De kleur wordt intenser en de structuur van het oppervlak dichter. Is het polijsten klaar? Dan heeft het natuursteen weer de luxe uitstraling waar het bekend om staat. En dat alles zonder krassen, vlekken en gaatjes, met een prachtige glans en gemakkelijk in onderhoud!

Zelf vloer polijsten vs. uitbesteden

Het is mogelijk om je natuurstenen vloer zelf te polijsten. Machines om natuursteen te polijsten zijn namelijk op verschillende plaatsen te huur en de producten waarmee het polijsten gebeurt zijn ook te koop.

Het is echter wel een secuur werk en omdat aan je vloer natuurlijk ook een prijskaartje heeft gehangen, is het verstandig om toch naar een bedrijf gespecialiseerd in onderhoud van natuurstenen vloeren te gaan. Zij hebben een oplossing voor alle mogelijk problemen aan de vloer en hebben natuurlijk jarenlange, nuttige ervaring die je zelf waarschijnlijk mist.