Een goed bed met een matras dat écht lekker ligt…dat willen we toch allemaal? En toch is het kiezen van een fijn matras niet per sé gemakkelijk. Want wat de één heerlijk vindt liggen, houdt de ander uit zijn slaap. Het loont daarom de moeite om je vooraf goed te verdiepen in de verschillende opties.

Ben je benieuwd of een koudschuim matras hét matras is voor jouw perfecte nachtrust? Wij zetten de voordelen van koudschuim matrassen voor je op een rijtje:

Lekker ventilerend

Eén van de belangrijkste voordelen van koudschuim matrassen is de ventilatie. Koudschuim staat er om bekend dat het lucht en vocht goed doorlaat. Dat betekent dat de temperatuur neutraal blijft en je matras fris en droog. Zelf in een warme, zweterige zomernacht heb je geen last van een klam matras, want het vocht zinkt gemakkelijk door het matras heen. De meeste koudschuim matrassen zijn bovendien voorzien van een goede matrastijk die deze uitstekende ventilatie en vochtopname extra waarborgen.

slaapkamer bed met koudschuim matras

Geen last van allergieën

Heb je snel last van allergieën? Dan kan het uitzoeken van een goed matras extra lastig zijn. Met een koudschuim matras zit je gelukkig altijd goed. Koudschuim matrassen hebben geen chemische toevoeging en zijn dus van nature anti-allergisch. Ideaal!

Heerlijk lig- en slaapcomfort

Koudschuim staat erom bekend dat het veerkrachtig en soepel is. Klinkt goed, toch? Door dit veerkrachtige materiaal biedt een koudschuim matras uitstekende ondersteuning en heerlijk lig- en slaapcomfort. Daarbij kun je zelf nog kiezen uit verschillende hardheden, zodat je écht lekker ligt op je nieuwe matras.

Een koudschuim matras gaat lekker lang mee

Een goed matras koop je natuurlijk voor langere tijd. Ook wat dat betreft zit je met een koudschuim matras goed. Natuurlijk is de levensduur wel afhankelijk van de kwaliteit, maar een goed koudschuim matras gaat zo’n 12 tot 15 jaar mee. En is je matras na al die tijd aan vervanging toe? Dan is het een prettig idee dat koudschuim matrassen goed te recyclen zijn. Ze zijn dus duurzaam én goed voor het milieu.

koudschuim matras met tijk

Verkrijgbaar in allerlei soorten en maten

We schreven al even dat koudschuim matrassen in verschillende hardheden te koop zijn. Maar de matrassen zijn er uiteraard ook in verschillende maten. Geen bed is immers hetzelfde. Je kunt kiezen uit een aantal standaardmaten of een koudschuim matras op maat laten maken.