Als je wel eens in Spanje bent geweest, heb je ze rond het middaguur misschien gezien dat veel ramen afgesloten zijn voor de siesta. In de grote steden is dat inmiddels passé, maar in de kleine dorpjes gaan mensen echt nog even een dutje doen tussen de middag. Zo’n rolluik laat licht en warmte buiten. De voordelen van rolluiken lees je hier.

Het is een fantastisch warme en zonnige zomer in Nederland, en het ziet er voorlopig nog niet naar uit dat de dagelijkse regen terug gaat komen. De rolluiken worden dan ook met open armen ontvangen. Maar waarom zijn rolluiken nu zo’n waardevolle toevoegingen voor je woning, en welke voordelen brengen ze met zich mee? Je leest het hier.

Voordelen rolluiken

1. De sfeer in de woning naar eigen hand zetten

Is het ‘s avonds langer licht, maar wil je kunnen genieten van de avond en gezellig de verlichting in huis aanzetten?

Juist; dan doe je de rolluiken dicht.

Door gebruik te maken van je rolluiken kun je de sfeer in de woning helemaal naar eigen hand zetten. Sluit ze tot halverwege om toch nog wat daglicht binnen te laten, en op hetzelfde moment wat extra ‘avond’ sfeer te creëren.

De sfeerverlichting aan, kaarsjes aan, en gezellig op de bank genieten van de nieuwste blockbuster op tv.

2. Voordelen rolluiken: houd de zon buiten

Zit je lekker op je gemak een film te kijken, schijnen de zonnestralen zo sterk binnen dat je het televisiescherm niet eens meer kan zien. Ook hier komen rolluiken natuurlijk erg van pas.

Sommige rolluiken kunnen zelfs volledig automatisch openen en sluiten. Met de hulp van rolluikmotoren kun je deze rolluiken met een druk op de knop omhoog, of omlaag laten gaan. Ideaal tijdens het warme weer – zo kun je de zon buiten houden, ook wanneer deze steeds wat verder lijkt te zakken. Een enkele druk op de knop, en je rolluik is weer op de juiste hoogte.

Een van de voordelen van rolluiken is ook dat je de ruimte lekker donker kunt maken.

3. Houd de woning lekker koel

Zeker tijdens deze weken is het natuurlijk erg fijn om de woning fris en koel te houden. Nu kan een ventilator een bijdrage leveren, maar wanneer de warme lucht in de woning gecirculeerd wordt, voelt het niet altijd even koel en fris aan.

Door de rolluiken gedurende de dag te sluiten, zorg je ervoor dat de warmte buiten blijft en de woning lekker koel en fris aanvoelt. Doe de rolluiken ‘s avonds weer open om het natuurlijke licht binnen te laten, en zet de ramen (en deuren) open om de woning weer lekker fris aan te laten voelen.

4. Lekker veilig thuis zijn

Het sluiten van de rolluiken geeft ook een gevoel van privacy en veiligheid. Een raampje intikken is namelijk een stuk lastiger wanneer er een rolluik voor zit. Daarnaast zijn er ook slimme beveiligingssystemen die de rolluiken automatisch laten sluiten bij het gevaar op een mogelijke indringer. Lekker veilig, ontspannen thuis zijn!