De meeste eetkamers kunnen wel wat meer kleur gebruiken. Dit kun je oplossen door de muur te schilderen, nieuwe gekleurde stoelen te kopen of de ruimte vol te zetten met vrolijke accessoires. Maar het kan nog veel makkelijker, namelijk door een tafelzeil aan te schaffen. Wij laten je zes originele voorbeelden zien in dit artikel.

Alle onderstaande afbeeldingen en tafelzeilen komen van de webshop Tafelzeilonline.com.

1. Kleurrijke uilen

Met deze schattige uiltjes vrolijk je de eetkamer zeker op. Het is een leuke print voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Soms moeten we niet te sterk vasthouden aan de laatste interieurtrends. Het gaat er ook om of je er zelf blij van wordt!

2. Botanische print

Mocht je toch graag de trends willen volgen, dan is dit tafelzeil een hele goede keuze. De botanische woonstijl is namelijk ook het komende seizoen weer erg populair. De grote groene bladeren zorgen voor een tropische sfeer in je woning. Zelfs als het hartje winter is.

3. Groen als gras

Droom je al jaren van een grote tuin met een grasveld, maar moet je het doen met een klein balkonnetje? Haal het gazon dan gewoon in huis! Kies voor dit vrolijke tafelzeil met fotoprint. Elke maaltijd aan deze tafel voelt als een barbecue of picknick in de open lucht.

4. Oud Hollandse tegeltjes

Dit zeil met oud Hollandse tegeltjes is perfect voor een landelijke eetkamer. Delfsblauw brengt ontzettend veel sfeer met zich mee. Je kunt dit tafelzeil bijvoorbeeld gebruiken voor een ouderwetse spelletjesmiddag met typische Hollandse hapjes.

5. Spaanse invloeden

Met dit ‘Marbella’ tafelkleed haal je de Spaanse zon in huis. De sierlijke vormen en verschillende kleuren zorgen voor een speels effect. Deze print geeft een eenvoudig interieur meteen een vrolijke boost. Het is daarnaast veel origineler dan een basic wit zeil. In de zomer kun je het natuurlijk ook gebruiken voor de buitentafel in de tuin.

6. Woezel en Pip

Heb je een klein kindje of ga je binnenkort een kinderfeestje organiseren? Dan mogen Woezel & Pip zeker niet ontbreken. Dit tafelzeil is vrolijk en stijlvol tegelijk. De print is lekker kleurrijk zonder dat het pijn doet aan je ogen. En daar worden de meeste ouders dan weer heel blij van. Kies één accentkleur uit het zeil om terug te laten komen in het bestek, de bekers of de borden. Met deze truc zorg je voor een rustig geheel.

Zijn al deze opvallende prints niets voor jou? Dan kun je kiezen voor een doorzichtige of neutrale tafelbeschermer.