In steeds meer Nederlandse badkamers duikt ‘ie op: een bidet. Deze laaghangende pot is wordt na het toiletbezoek gebruikt om de onderkant van het lichaam met water te reinigen.

Handig én hygiënisch dus. In dit artikel lees je waarom iedereen een bidet in de badkamer moet hebben.

bidet in badkamer

Wellness in eigen badkamer

De badkamer is meer dan een functionele kamer, het is een ruimte om te relaxen en te genieten van rust en wellness. Om dat meer vorm te geven zoeken we naar luxe items. Een bidet past daar goed bij! Deze speciale lavabo is gemaakt om u op een comfortabele manier te reinigen en geeft u een heel verzorgd gevoel.

Lekker schoon

Naast een verzorgd gevoel, voel je je na het gebruik van een bidet ook een stuk schoner. Logisch ook, want in plaats van enkel een papiertje, maak je de intieme delen na ieder toiletbezoek goed schoon met water. Dat voelt en ís een stuk frisser.

wandbidet

Prettig voor de huid

Schoon, hygiënisch en ook nog eens goed voor je huid. Ook dat is een voordeel van een bidet in de badkamer. Je hoeft niet zo te schuren met toiletpapier en je huid raakt dus niet onnodig geïrriteerd. Een pluspunt!

Goed voor het milieu

Dankzij een bidet in de badkamer gebruik je minder (vochtig) toiletpapier en dat is goed voor het milieu. Veel toiletpapier is slecht afbreekbaar en daardoor schadelijk voor de natuur. Bovendien gebruiken bidets niet meer water dan nodig is (ongeveer net zoveel water als voor het wassen van handen) zodat je bij het gebruik geen water verspild.

Een bidet past bij jouw badkamer

Bidets zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Er is er dus ook zeker eentje die past bij jouw (nieuwe) badkamer. En in de gemiddelde ruime badkamer is ook voldoende plek. Een bidet staat op de grond of hangt net als het toilet aan de muur en neemt weinig ruimte in.

bidet

Uit bovenstaande opsomming mag duidelijk worden dat een bidet echt een aanwinst is voor in jouw badkamer. Zo’n stukje wellness en hygiëne mag je jezelf eigenlijk niet ontzeggen. De moeite waard dus om eens rond te kijken om te zien welk model het beste past in jouw badkamer.