Wanddecoratie maakt een kamer helemaal af. Er zijn veel verschillende producten waarmee een muur aangekleed kan worden. Daarmee zal de ruimte nog meer de gekozen woonstijl uitdragen. Van memoborden en posters tot wandklokken, vintage wereldkaarten, boekenplanken en wandkleden.

Of wat dacht je van typografie in je interieur? Er zijn genoeg mogelijkheden om het interieur een gezellige uitstraling te geven.

Wereldkaart en posters

De wereld van wanddecoratie is enorm. Als je alleen al kijkt naar de verschillende maten, vormen, kleuren, patronen… Genoeg om uit te kiezen.

Hoe kun je iets kiezen dat goed bij jouw woning past? Het is goed om vooraf te bedenken wat de gewenste sfeer en uitstraling van de kamer moet zijn. Schrijf dat gewoon even op, dat helpt in het concretiseren.

wanddecoratie
Dit is wanddecoratie van Sweetlivingshop.nl

Is er veel wandruimte om te benutten? Dan kan een wereldkaart echt een te gekke eyecatcher vormen. Ben je een reislustig type? Dan kan je met spelden aangeven waar je allemaal bent geweest. Natuurlijk is er ook voldoende ruimte om aan te geven wat er nog op de travel wishlist staat als bestemming. Ook een poster zou geplaatst kunnen worden om een grote muur sfeervol aan te kleden.

Een favoriete quote, foto of mooi patroon behoren tot de mogelijkheden om in de poster terug te laten komen.

Plaats een boekenplank

Boeken geven de ruimte een inspirerende en warme uitstraling. Heb je een stapel aan favoriete must reads? Plaats deze bij elkaar en zet er een leuke boekensteun bij, zodat de boeken niet omvallen. Een plantje ernaast en je hebt in een handomdraai een gezellig hoekje gecreëerd.

boekenplank

Wandkleed als muurhanger

Wandkleden zijn erg populair geworden. Ze brengen een gezellige, warme sfeer met zich mee en zien er bovendien ontzettend leuk uit.

Je kunt wandkleden kopen in verschillende maten, tinten en patronen. Voor de enthousiaste DIY’ers is er goed nieuws: je kunt een wandkleed ook zelf maken en het is zeer budgetproof! Een macrame wandkleed kan je dus heel goed zelf kopen óf zelf knopen!

Inspirerend memobord

Het memobord is weer helemaal in als wanddecoratie. Plaats een memobord aan de muur met daarop favoriete quotes, belangrijke lijstjes, leukste foto’s en andere gezellige aanvulling waardoor het een uniek geheel mag worden.

Het leukste aan een memobord? Dat het zo persoonlijk en origineel is. Er kunnen zelfs kleine plantenbakjes aan worden gehangen waar je mini vetplantjes in kunt doen! Ook is het praktisch: er kan een standaard sleutelopberger aan worden gemonteerd. Geen memobord is hetzelfde, dat maakt deze wanddecoratie tot een musthave!