Als de koude dagen aanbreken gaan we – letterlijk en figuurlijk – binnen op zoek naar warmte. Een warm ingericht interieur geeft een knus gevoel en is dé plek om deze winter te vertoeven. Met een mooie woondeken erbij houd je jezelf extra warm. Meer tips voor een warm interieur? Lees dan verder.

Donkere, warme kleuren

Natuurlijk kun je niet ieder seizoen de kleuren van je interieur aanpassen. Toch passen lichte kleuren vaak beter bij de lente en de zomer. Donkere, meer warme, kleuren associëren we al gauw met herfst en winter. Kijk eens naar de accessoires in je woonkamer en verwissel lichte kussens, het vloerkleed en bijvoorbeeld kaarsen en plantenpotten eens met donkerdere exemplaren voor een warme uitstraling.

Woondekens staan ontzettend knus en zorgen voor veel warmte

De kaarsjes mogen aan

Ook zoiets wat echt bij de winter past: warm kaarslicht. Van kleine waxinelichtjes tot grote stompkaarsen, hoe meer hoe beter. Het zorgt voor een beetje extra warmte, maar ziet er bovenal warm en gezellig uit.

warm interieur

Een beetje extra stoken

In de winter staat de verwarming vaak een standje hoger om het huist lekker warm te houden. Maar stoken in stijl doe je natuurlijk in een mooie (nep) open haard. Een aanwinst voor ieder interieur en een sfeerbrenger in iedere zithoek of eetkamer.

warm interieur, open haard

Houd die warmte vast!

Al die extra warmte wil je natuurlijk ook goed binnenshuis houden. Goede raamdecoratie gaan daar bij helpen! Dikke gordijnen, maar ook houten jaloezieën en rolgordijnen zorgen ervoor dat er veel minder warmte via het raam ontsnapt. En het staat nog gezellig ook.

Heeft je huis een beetje meer nodig om lekker warm te blijven? Kijk dan eens naar andere opties, zoals spouwmuurisolatie. Wanneer je spouwmuurisolatie prijzen vergelijkt, zie je al snel dat de kosten zeker opwegen tegen de voordelen, ook financieel! En dankzij de btw verlaging isolatie ben je bovendien extra voordelig uit.